Rochia peste pantaloni - tinuta office intr-o alta abordare

6 comments





Outfit:

Blazer// Minimum
Dress//Choies
Culottes// C&A
Heels// HERE
Sunglasses// Vogue
 



 Cand vine vorba despre tinutele pe care femeile le abordeaza la job, mai ales daca acesta presupune munca de birou, acestea se limiteaza, de cele mai multe ori, la tinutele office clasice. Este foarte adevarat ca acestea sunt cele mai la indemana si confera acea siguranta ca nu ai cum sa dai gres mergand pe stilul clasic. Teorie care de multe ori nu se mai aplica. 

Designerii ne-au provocat sa testam suprapunerile ingenioase in urma cu cateva sezoane. Dior, Alberta Ferretti, Chanel si Marc Jacobs sunt doar cativa dintre designerii care au propus mix-ul de rochie peste pantaloni. Secretul acestui mix de piese vestimentare sta in primul rand in textura, fluiditatea materialelor si abia mai apoi in cromatica sau print-ul acestora. 

Aceasta suprapunere vestimentara ne ajuta sa echilibram vizual orice silueta am avea. Practic avem frau liber in a alege acei pantaloni care ni se potrivesc cel mai bine dar si acea rochie care purtata peste pantaloni sa echilibreze intreaga tinuta.

O rochie cu decolteu adanc purtata cu pantaloni tigareta ne vor ajuta sa compunem o tinuta frumoasa pentru o silueta tip cornet (cea in cazul careia umerii sunt mult mai voluminosi decat soldurile). 




Silueta dreptunghi sau androgina va fi avantajata de pantalonii cu talie mai inalta si o rochie cu talia bine marcata, cu umeri proeminenti si volane in partea de jos tocmai pentru a da acel efect de silueta tip clepsidra. 



E am optat pentru o pereche de culottes dintr-un material fluid si o rochie dreapta cu un print vesel. Deoarece aveam destul de mult volum in partea de mijloc a tinutei, am ales sa adaug volum si in zona umerilor. Sacoul cu umerii supradimensionati este unul dintre preferatele mele. Pentru ca atunci cand am alcatuit tinuta m-am gandit la una office chic, pantofii gri cu toc au fost alegerea ideala.  

Putem transforma foarte usor tinuta intr-una potrivita pentru o iesire, renuntand la pantaloni si adaugang cateva accesorii de efect. Nu uitati de zambet, apropo! :)





SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

6 comments:

  1. Ce mult imi plac pantalonii tai. Si pantofii. Ei bine, asta numesc eu, nice outfit!

    ReplyDelete
  2. Arata super cool tinuta. Imi place ca ai ales sa indulcesti putin tinuta prin print-ul vesel al rochiei :)

    http://fashionsofa.net

    ReplyDelete
  3. Sunt niste tinute in ton cu moda acestor timpuri. Nimic anormal intr-o lume nebuna.

    ReplyDelete
  4. Imi place combinatia pantaloni cu fusta. Este extravaganta, de acord, dar tocmai extravaganta stilului ma atrage. Port aceasta combinatie, ultima oara am purat chiar vineri la serviciu. Eu fac asta cu rochii mini, si rochia trece drept un pulover mai lung, n-am facaut-o niciodata cu rochii midi.

    ReplyDelete
  5. I really love your heels ! <3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.