4 plaje superbe din Grecia- Peloponez pe care trebuie sa le vezi!

Leave a Comment



Cand ma gandesc la Grecia primul lucru care imi vine in minte sunt PLAJELE si locurile superbe, unele neatinse aproape deloc de turisti, unde poti sa stai la plaja, sa citesc, sa faci baie in mare sau pur si simplu sa te plimbi pe nisip. 

Grecia este un adevarat spectacol al naturii si te surprinde la fiecare pas sau mai bine spus, in fiecare regiune pe care alegi sa o vizitezi. Mie personal imi plac la nebunie destinatiile de vacanta unde am si munte si mare, unde infinitul marii se intalneste cu natura, cu vegetatia si cu albastrul infinit al cerului. 

In ultima vacanta din Grecia, mai exact in Regiunea Peloponez, am avut ocazia sa ajung pe unele dintre cele mai frumoase plaje pe care am fost pana acum in Grecia. Perioada in care am fost( finalul lunii septembrie) m-a facut sa ma simt oarecum norocoasa pentru ca nu mai erau atat de multi turisti si am putut sa admir frumusetea locurilor, sa ma bucur de ele si sa savurez fiecare val si fiecare adiere de vant. 

Grecia are de toate pentru toti, cum as spune eu! Are orasele mici, cu restaurante 100% traditionale, are plaje salbatice unde intalnesti ici-colo cate un turist care sta pur si simplu la soare, citeste sau se plimba pe malul marii, are munte si multa vegetatie. 

Regiunea Peloponez este cea mai frumoasa zona in care am fost eu pana acum iar traseul intre plajele si oraselele pe care le-am vizitat a fost un adevarat spectacol.  Apropo, grecii au drumuri bune, numai bune de plimbat peste tot unde iti arata harta. 

Peloponezul are plaje pentru toate gusturile, cu nisip foarte fin si dune pline de vegetatie, plaje mai stancoase si foarte salbatice, trebuie doar sa o gasiti pe cea care va place cel mai mult. 

Vreau sa va arat 4 dintre plajele pe care am avut ocazia sa le vad la finalul lunii septembrie si de care, va spun sincer, m-am indragostit! 

Despre toate frumusetile Greciei puteti citi pe visitgreece.gr si pe Instagram @visitgreecero


1. SIMOS Beach  - Elafonisos 

Mi-ar fi foarte greu sa fac un top al celor mai frumoase plaje pentru ca fiecare are "acel ceva", fiecare este deosebita insa as vrea totusi ca prima plaja cu care incep sa fie SIMOS Beach.
Mi-a ramas gandul acolo! Am ajuns undeva dupa pranz la Simos Beach, pe un drum care serpuia marea pana la un moment dat iar apoi plin de vegetatie cat vedeai cu ochii, atat pe stanga cat si pe dreapta. 

Am ajuns acolo si primul lucru pe care l-am facut a fost sa imi iau rapid costumul de baie pe mine, sa ma descalt si sa o iau la pas spre mare. 
Plaja aceasta este un adevarat spectacol! Are cel mai fin nisip dintre toate pe care le-am vazut, apa este numai buna de facut baie si este foarteeeee linistita. Erau cativa turisti care stateau pe nisip si un catel care latra si facea baie in bare :) Norocosul! 

Pe plaja nu gasiti niciun bar sau vreo "constructie"care sa ii strice frumusetea sau cel putin in aceasta perioada au strans catrafusele, ceea ce mi-a placut la nebunie. Gasiti totusi bar, un market, dusuri si tot ce aveti nevoie in zona amenajata chiar inainte de a intra pe plaja. 

Plaja Simos este foarte renumita pentru superbele dune de nisip care ajung si pana la 10 metri, datorita apei cristaline si mix-ului de vegetatie care o inconjoara.     










2. Plaja Hotelului THE ROMANOS- A Luxury Collection Resort -  Costa Navarino 

M-am bucurat foarte tare cand am aflat ca ne vom intoarce si de data aceasta in Costa Navarino. A fost una dintre locatiile care mi-au intrat la suflet inca de anul trecut. Costa Navarino este destinatia perfecta pentru cei care pun pret pe fiecare detaliu si pentru cei care cauta servicii de 5* plus. 
Puteti alege pur si simplu sa va relaxati la ANAZOE SPA sau jucand golf, puteti participa la o sesiune de "Learn to cook Traditional Greek Cuisine" sau o degustare de ulei de masline. De asemenea, puteti explora imprejurimile cu bicicleta sau puteti rezerva o croaziera pe yacht impreuna cu prietenii ori familia. 

Toate acestea le gasiti la The Romanos- A Luxury Collection Resort sau The Westin Resort Costa Navarino, doua resort care va ofera servicii de 5*. 

Plaja celor doua resorturi este una dintre cele mai frumoase plaje care apartin unui resort. Nisipul este foarte fin si plaja este extrem de curata. Paturile de pe plaja sunt foarte confortabile iar serviciile de foarte buna calitate. Aici am vazut cel mai frumos restaurant pe plaja - Barbouni Beach Bar Restaurant. 











3. VOIDOKILIA Beach  

La doar 12 km distanta de orasul Pylos, in partea de nord a Golfului Navarino, dati cu ochii de aceasta minunatie a naturii - Voidokilia Beach. Ascunsa in spatele dunelor de nisip si protejata de stanci sub forma unui semicerc perfect, aceasta plaja este locul perfect pentru cei care prefera sa faca baie si sa inoate in ape linistite si limpezi. Deoarece este oarecum protejata de stanci si dune de nisip, nu sunt valuri iar apa este numai buna de balacit cat e ziua de lunga. 
Puteti ajunge chiar si intr-o plimbare cu bicicleta din Costa Navarino sau puteti inchiria o masina. 

Daca va plac drumetiile, un traseu incepe chiar din Voidokilia Beach iar urcarea spre Pestera Nestor incepe la capatul sud-vestic al plajei iar dupa pestera traseul continua spre Poliakastro. Laguna Gialova, situatia langa Voidokilia este o oprire importanta pentru o varietate de pasari migratoare, fiind declarat cel mai sudic habitat de importanta nationala din Balcani. 

Voidokilia beach este cea mai "salbatica" plaja sau mai bine spus neatinsa de mana omului, dintre cele patru despre care v-am spus aici. Apa este mica, foarte limpede iar nisipul foaaarte fin.  Nu uitati sa va luati cu voi apa, ceva de rontait, o carte, fructe si tot ce aveti nevoie pentru ca in apropiere nu gasiti nimic. 

Este cu siguranta pe lista mea pentru o vacanta in timpul verii! 












 4. ARCHANGELOS Beach Lakonia

 Va imaginati frumusetea unui orasel in care locuiesc mai putin de 40 de oameni in sezon iar cand nu este sezon, te intalnesti ici colo cu cate un localnic si asta pentru ca sunt maximum 10-15 localnici care raman acolo. 

De data aceasta vorbim despre Archagelos Beach, situata in Laconia - regiunea Peloponez. Este o plaja foarte frumoasa si un mic port. Plaja Archangelos este premiata cu Blue Flag. Plajele care au Blue Flag sunt cele mai bune plaje din lume si asta inseamna ca respecta peste 32 de criterii legate de calitatea apei, calitatea serviciilor, managementul mediului, securitate pe plaja etc. 

Nu va imaginati ca acest Blue Flag inseamna ca plaja are nisipul cel mai fin sau corali pe fundul marii. Inseamna ca respecta anumite standarde de siguranta, confort si alte standarde pe care le mai indeplinesc alte plaje din intreaga lume, insa fiecare cu particularitatile sale. 

Plaja Archangelos este plaja cu cea mai limpede apa pe care am vazut-o vreodata!  Era atat de limpede apa incat daca aruncam o modena, cu siguranta nu imi era greu sa o gasesc si nu exagerez. Este totusi o plaja intr-o zona mai stancoasa, asadar nu va asteptati sa gasiti nisip la fel de fin ca in celelalte plaje de mai sus insa va veti indragosti de apa si linistea oraselului.

Aici, spre deosebire de celelalte plaje, sunteti la doar cativa pasi de terasele si restaurantele traditionale, unde poti savura un freddo cappuccino delicios. 








Multumesc Organizatia Elena de Turism pentru aceasta experienta superba si mai ales, pentru ocazia de a descoperi frumusetea si farmecul Peloponezului. 

Nu uitati sa urmariti hashtag-ul: #SandrabTRAVEL pentru a vedea si restul destinatiilor pe care le vizitez. 





SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comentarii:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.