MONEMVASIA - orasul castel din sud-estul Peloponezului - GRECIA

Leave a Comment







Odata ajunsi in Peloponez este neaparat sa va treceti pe lista si orasul-castel Monemvasia. Am ajuns in Monemvasia in ultimele doua zile ale calatoriei noastre in superbul Peloponez. Era seara si adia putin vantul, perfect cat sa luam cina intr-unul dintre restaurantele din inima cetatii. Am fost atat de entuziasmata incat abia am asteptat sa ne reintoarcem a doua zi pentru a vizita fiecare loc, fiecare straduta, pentru a savura un freddo cappuccino cu o priveliste superba spre mare. 

Monemvasia este un oras castel absolut spectaculos, construit initial in Evul Mediu, de fapt a fost sculptat in intregime pe partea din spate a unei stanci imense, cu partea spre mare si a fost locuit continuu inca de atunci. Este romantic si linistit, perfect pentru indragostitii de frumos. 

Trebuie sa recunosc ca am fost absolut fascinata de stradutele inguste pline de oameni care savureaza fiecare pas, fiecare adiere de toamna si fiecare val care se sparge in zidurile cetatii, in partea dinspre mare.  
Daca ajungi in Monemvasia iti recomand sa ai la tine incaltaminte confortabila pentru ca toate stradutele sunt pietruite, urci si cobori la fiecare pas iar daca mai si ploua, este chiar "distractiv". 

Nu cred ca puteam alege o perioada mai buna decat toamna (sfarsitul lunii septembrie) pentru a vizita acest superb orasel si spun asta pentru ca a fost perfect: nu a fost foarte aglomerat, nu a fost nici foarte cald si atmosfera era foarte relaxata. 

Am mai aflat ca niciun localnic nu locuieste practic in orasul castel pentru ca toate casele vechi au fost reconditionate si transformate in hoteluri boutique, pensiuni si aparatamente pentru cei care isi doresc sa viziteze Monemvasia.  Castelul a primit de fapt numele podului care face legatura intre Orasul Nou si Cetate - Monemvasia care inseamna "o singura intrare". Podul care leaga Monemvasia de tarm are 200 de metri si puteti ajunge cu masina sau pe jos, intr-o plimbare. Cei care sunt cazati in cetate isi lasa masina la intrarea in cetate iar accesorul se face doar pe jos. Chiar ma gandeam ca nu este tocmai comod daca ai 2-3 bagaje mari cum am eu :))

Pentru cel mai frumos view, trebuie neaparat sa urcati pana sus la Biserica Sfanta Sofia. Trebuie sa inarmati cu rabdare si putina energie, ah si o sticla cu apa. 

Daca va faceti planuri sa ajungeti in acest superb orasel, puteti ajunge cu avionul pana in Kalamata( charter in timpul sezonului) sau pana in Atena si apoi cu masina. 

Nu puteam sa nu va spun si despre bucataria greceasca, care mie imi place la nebunie. Ador preparatele lor traditionale si de fiecare data cand ajung la greci, mai descopar ceva delicios.
Noi am luat cina la restaurantul Matoula- au un view superb, mancare delicioasa iar vinul alb merge perfect cu sunetul valurilor de pe fundal. Am mai mancat o salata foarteeee buna la Enetiko si am baut cea mai buna ciocolata calda, alba, la Emvasis Cafe. 

Abia astept sa va povestesc despre celelalte destinatii pe care le-am vazut in Peloponez dar pana atunci gasiti mai multe fotografii superbe pe contul de Instagram: @visitgreecero

Nu uitati sa urmariti hashtag-ul: 
#SandrabTRAVEL
#VisitGreeceRo


Hugs,
S






































SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comentarii:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.