Lentilele de contact: Air Optix pentru Astigmatism sau TopVue Air?

Leave a Comment




Imi amintesc si acum momentele in care am descoperit ca nu vad bine, ca ceva nu e in regula si ca trebuie sa ajung la un control oftalmologic. Eram la bunici, se intampla pe la varsta de 6 ani iar bunicul meu se uita la televizor, la meteo. Entuziasmata nevoie mare ca stiu sa citesc si cunosc numerele, ma punea sa ii spun cate grade sunt in fiecare oras. Nu le primea nimeream, ba era 8 in loc de 3, ba 6 in loc de 8 :)) Bunicul meu, oarecum mirat, imi spune: "Tu fata, tie iti trebuie ochelari." 
Pana sa porti ochelari nu ai cum sa-ti dai seama cat de rau vezi pentru ca nu ai stiut niciodata cum e sa vezi mai bine.
Am ajuns la oftalmolog si am constat ca trebuie sa port ochelari. Va puteti imagina ca toata adolescenta am fost ochelarista clasei, ca-mi rupeam ramele mai des decat va puteti inchipui si cel mai tare imi displacea cand venea cineva la mine si-mi spunea: "Vaiiii, hai sa vad cum iti sta fara ochelari." Si pac, imi dadea ochelarii jos. Totalmente e-ner-vant!

Aleluia ca s-au inventat lentilele de contact care pe buna dreptate ca iti usureaza viata mai mult decat va imaginati.

Stiti deja ca port lentile de contact pentru vedere, nu sunt colorate, deci da, sunt o norocoasa inzestrata de la natura cu ochii astia.
Bineinteles ca si lentilele de contact sunt de mai multe feluri si trebuie "probate" sa vezi exact care se potrivesc cel mai bine formei globului tau ocular.

Eu am purtat de la inceput Air Optix pentru Astigmatism- Ciba Vision. De-a lungul timpului am fost curioasa si am mai mai testat si altele pentru ca evoluam si tehnologiile sunt tot mai performante.

Am ales intotdeauna lentilele cu 30 de purtari, adica lentilele lunare pe care le schimb dupa ce le port de 30 de ori. Mi se par cele mai practice, mai ales ca nu trebuie sa car dupa mine atunci cand calatoresc o gramada de ambalaje si asta pentru ca fiecare lentila e ambalata individual. 

Astazi vreau sa va fac o comparatie intre Air Optix si TopVue Air, ambele pentru Astigmatism. 

Asadar, ce-mi place si ce nu-mi place:

  • In primul rand, asa cum le spune si numele TopVue Air pentru Astigmatism, sunt mult mai subtiri si moi, permitand astfel oxigenului sa patrunda mult mai bine, practic ochiul respira, spre deosebire de Air Optix care sunt putin mai groase. Daca nu sunteti foarte migaloase si nu aveti rabdare, ca si mine, se poate intampla sa se rupa TopVue Air. Daca apasati mai tare sau daca din greseala atingeti cu unghia. 
  • In ceea ce priveste umiditatea si confortul ochiului, TopVue Air folosesc o tehnologie noua si contin 45% apa iar ochii ii simt mai hidratati decat atunci cand port Air Optix. 
  • atunci cand port TopVue Air ochii imi obosesc mai repede si spre seara nu mai vad atat de bine.Deci Air Optix castiga la purtare de dimineata pana seara.
  • Ambele sunt pentru 30 de purtari insa Air Optix rezista mai bine si nu isi schimba calitatea sau randamentul. 
  • Pretul: Air Optix costa 197 ron cutia de 6 lentile si TopVue Air costa 98 ron cutia de 6 lentile. 
  • Dioptriile: Air Optix se gasesc intre - 10 pana la +6 iar TopVue Air se gasesc intre -12 pana la +8 

Personal, le prefer pe cele Air Optix pentru Astigmatism. Apropo, eu am miopie iar dioptriile mi-au crescut de-a lungul timpului de la -2,50 pana la -6. De pe la vreo 21 de ani a stagnat. 

Va spun drept ca e cea mai buna alegere pe care puteti sa o faceti daca purtati ochelari si va incomodeaza sau va doriti sa puteti purta ochelari de soara vara ori iarna sa nu vi se mai abureasca lentilele :) Cine are dioptrii mari stie despre ce vorbesc. 

Eu imi comand lentilele online iar ultimele comenzi le-am facut pe videt.ro pentru ca am gasit mereu cele mai bune oferte, plus de asta timpul de asteptare pentru dioptriile mele, care sunt diferite la ambii ochi, a fost cel mai mic. 

Sunt curioasa voi ce lentile de contact folositi? 












SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comentarii:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.