In PREMIERA: Cum mi-am ales ortodontul si de ce mi-am pus aparat dentar

28 comments






Stiu ca asteptati de multa vreme acest articol si iata ca am decis sa va spun, astazi, in PREMIERA, primele detalii despre aparatul dentar dar si criteriile dupa care mi-am ales ortodontul atunci cand am luat decizia de a-mi pune aparat dentar. 

Pentru cei care nu stiti, mi-am pus aparat dentar de aproximativ o luna si ceva. Long story short cum s-ar zice, am luat in sfarsit decizia de a-mi pune aparat dentar si incep prin a va spune ca sunt foarte fericita. Acum sigur, va intrebati ce probleme am avut, daca am avut dintii chiar atat de strambi, de ce mi-am pus, cum de mi-am pus atat de tarziu, daca era chiar nevoie si multe alte intrebari pe care le-am primit pana acum, pe mail si pe toate retelele de socializare. Sunt foaaarte incantata sa citesc intrebarile voastre dar mai ales sa primesc sfaturi si incurajari de la cei/cele care au purtat sau poarta aparat dentar- Va multumesc! 

Dorinta de a-mi pune aparat dentar a aparut in urma cu vreo doi ani. De atunci si pana anul acesta s-a tot intensificat pana am spus- Gata, imi pun aparat dentar! Nu aveam dintii foarte strambi si nici nu eram un caz grav. Vreau sa ma spun ca decizia a fost a mea si numai a mea. Nu mi-a spus niciun doctor ca TREBUIE sa imi pun, ca exista o PROBLEMA sau ca AR FI BINE. Cred ca in primul rand decizia trebuie sa fie a voastra, sa stiti ca este vorba despre sanatatea voastra si ca rezultatul final cu siguranta va da un plus de incredere. 

Faptul ca activez intr-un domeniu in care imaginea conteaza foarte mult, ca interactionez cu oameni, ca vorbesc in public, particip la shooting-uri si realizez diferite campanii pentru brand-uri importante, este desigur inca un motiv pentru care zambetul meu trebuie sa arate impecabil.  

A inceput sa ma complexeze tot mai tare caninul meu drept care era mai proeminent decat restul dintilor iar faptul ca nu mi-am extras "dintele de lapte" la timp, a favorizat cresterea gresita a dintelui, astfel ca dintii nu mai erau aliniati perfect. Nu era o mare tragedie insa mi-am dat seama ca toate fotografiile mele sunt doar cu profilul stang( acela bun :) ), ca pozitia capului si implicit a corpului nu mai este una corecta, ca simt presiune pe dinti si pe muschi atunci cand mananc si ca nu mai sunt multumita de zambetul meu. 

Va spun foarte sincer ca am cautat si am citit vreme de 1 an si ceva pareri despre cele mai bune aparate dentare, despre cei mai buni ortodonti si tot felul de informatii pentru a putea lua decizia cea mai buna.  
Primul lucru a fost sa cer recomandari de la oameni care au purtat sau poarta aparat dentar. Atunci cand este vorba despre zambetul meu sau sanatatea mea caut sa ajung pe mana celor mai buni specialisti. 
Asa am ajuns la domnul Dr. Ioan Barbur (Johnny) de la Centrul Ortodontic Cluj. 

Cum mi-am ales ortdontul?

  • In primul rand am cautat sa vad cazuri tratate si rezultate concrete
  • experienta profesionala a ortodontului si activitatea sa in domeniu a fost un alt criteriu important care a contribuit la alegerea mea
  • atunci cand ortdontul pe care il cauti are o pregatire profesionala internationala, iti confirma faptul ca vei fi tratat dupa cele mai noi tehnici si ai optiunea de a alege cele mai noi si performante aparate dentare. 
  • imi doream sa stiu foarte sincer si succint care este tratamentul cel mai bun pentru mine si am aflat toate informatiile la prima consultatie
  • mi-a placut faptul ca ortodontul nu mi-a impus sa aleg un anumit tip de aparat. Mi s-au prezentat toate optiunile iar eu am ales ceea ce e cel mai bine pentru mine. 
  • faptul ca pot oricand sa iau legatura cu ortodontul daca apare vreo "problema" pe parcursul tratamentului, este foarte important pentru mine. 
As putea sa scriu cateva pagini despre meticulozitatea si "mofturile" mele in ceea ce priveste alegerea ortodontului, insa cel mai bine va vorbi zambetul si incantarea mea despre asta :)

Despre domnul Dr. Johnny Barbur puteti citi mai multe - AICI

Aflati noutatile si pe pagina de Facebook - Centrul Ortodontic Cluj

Dupa mai bine de 1 an si ceva de cautari sunt fericita ca am facut cea mai buna alegere pentru mine si ca am decis sa-mi pun aparat dentar tocmai la 27 de ani.  Vreau sa va spun ca rezultatele incep sa se vada si sunt super happy! 
Pregatesc un material detaliat in care voi include toate informatiile despre aparat, cum ar fi: ce tip de aparat mi-am pus, costuri, ce optiuni am avut, cat trebuie sa il port, cat dureaza spalatul pe dinti acum si multe alte detalii.

 Asadar, va rog sa imi lasati in casuta de comentarii, toate intrebarile voastre iar eu va voi raspunde tuturor, in materialul urmator. 

Astept cu drag si sa-mi spuneti care a fost experienta voastra si ce recomandari aveti pe parcursul tratamentului. 

Asta e prima poza din cabinet, de la prima consultatie :)



Si asta e prima poza, din prima zi, cu aparat dentar! Nu va puteti imagina cat de happy eram, ca in sfarsit, "visul" meu de a avea aparat dentar s-a indeplinit. 










SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

28 comments:

  1. Prima consultatie, care e defapt o prima "verificare"(cateva minute) pt a confirma daca e nevoie de aparat si alte cateva informatii de baza, se poate face si gratis? Ma refer strict la medicul tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello, consultatia costa 150 lei si este una mai complexa :)

      Delete
  2. Sandra, iti doresc success cu aparatul. Sa stii ca si eu acum, la 28 de ani (29 luna viitoare) mi-am pus aparat. Il am si eu de vreo luna jumatate, doua, si sunt tare incantata. Rezultatele au inceput sa se vada:) Astept cu nerabdare viitorele articole pe tema asta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc mult! Felicitari si tie pentru curaj si ma bucura incantarea ta :) Stiu exact cum este. Urmeaza si alte articole. te pup

      Delete
  3. M-am uitat peste motivele pentru care ai ales acest dermatolog. Crezi ca daca nu esti pregatit international nu stii despre noile tehnici?
    Avem in Romania o gramada de medigi stomatologi foarte buni care nu au avut pregatire internationala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Anonimule, nu stiu la care dermatolog te referi. Articolul este despre aparatul dentar si ortodont, nu dermatolog. Nu am scris nicaieri ca daca nu esti pregatit international nu cunosti noile tehnici. Era vorba despre faptul ca unul dintre criteriile dupa care eu personal mi-am ales ortodontul, a fost acela ca pregatirea internationala mi-a dat si mai multa incredere dar si siguranta ca am optiunea de a alege si testa cea mai noua tehnologie. Sunt alegeri personale pe fiecare este liber sa le faca cum considera. :)

      Delete
  4. Pe 2 decembrie am programare la ortodont.. moooor de frica.. urmează sa port și eu aparat.. însă abia aștept,sunt fff complexata ca unul din dinții din fata este înaintat.. mereu rad cu mana la gura, ma deranjează și la vorbit.. nu pot musca nici măcar un mar.. e dureros tare? Ești foarte dragalasa cu aparatul dentar :) pupici

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Iuliana, cred ca decizia de a-ti pune aparat dentar este cea mai buna. Eu sunt tare fericita si pot sa iti spun ca deja apar rezultate :) Abia astept sa imi spui cum e viata ta cu aparat dentar. te pup

      Delete
  5. Te felicit pentru decizia de a-ti pune aparat dentar! Si eu ma documentez de mai bine de un an in ceea ce priveste tipurile de aparat dentar, insa nu am ajuns inca la o concluzie. Porti un aparat ceramic sau de safir? Este aproape invizibil, ceea ce este un mare plus din punctul meu de vedere. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc mult! Port un aparat din safir insa voi scrie toate detaliile intr-un material viitor. te pup si te incurajez

      Delete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. Buna Sandra
    Ma intereseaza costurile si timpul tratamentului .

    ReplyDelete
  8. Wow! Este aproape insesizabil. Aș avea o întrebare. Este un aparat de safir sau ceramic? Nu îmi pot da seama :)) Este un lucru bun de altfel. Felicitări pentru alegerea făcută.

    ReplyDelete
  9. Iti faci ceva albire la dinti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu :) Evit bauturile colorate, nu fumez, nu beau cafea, ma spal pe dinti dupa fiecare masa :)

      Delete
  10. Buna! Imi poti spune te rog frumos ce pasta de dinti folosesti?

    ReplyDelete
  11. Buna Sandra!
    Poti sa imi spui daca te rog frumos ce pastă de dinti folosesti?

    ReplyDelete
  12. Buna Sandra!
    Poti sa imi spui daca te rog frumos ce pastă de dinti folosesti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello, ma spal cu Colgate, simpla, nimic special :))

      Delete
  13. Buna Sandra. De ceva timp am dat de blogul tau căutând articole despre aparatul dentar. Urmează sa imi pun si eu si am ales tot safirul. Am cateva curiozitati: se pateaza cumva de la cafea?tu ai renuntat complet la cafea?pt ca dintii tăi arata extrem de albi...mai exact cum iti ingrijesti dintii de cand ai aparat de arata atât de albi?multumesc si sper sa imi răspunzi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Te felicit pentru alegerea de a-ti pune aparat. Eu sunt extrem de multumita si incantata. Eu nu beau cafea regulat, doar ocazional si dupa ce beau, ma spal automat pe dinti, oriunde as fi. asta se intampla dupa fiecare masa. Nu beau si nu mananc chestii colorate sau daca o fac, ma spal de indata ce termin de mancat :) Multa Bafta! Apropo, pe canalul meu de youtube poti vedea un video despre Igiena Dentara cu aparat. te pup

      Delete
  14. Multumesc de raspuns.Deja sunt purtătoare de aparat din safir de ieri. Ortodontul m-a sfătuit sa beau cafeaua cu paiul si sa renunț la alimente care colorează in general. Acum parca imi pare rau ca nu am facut o albire inainte,cred ca se vedea si mai frumos aparatul :))

    ReplyDelete
  15. Stii cumva daca doctorul are experienta cu incognito? As vrea si eu sa-mi pun aparat dar as prefera pe partea interioara a dintilor.
    Mersi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poti sa alegi orice tip de aparat doresti fara sa iti faci griji despre aplicarea lui :) Domnul doctor aplica orice tip de aparat :)

      Delete
  16. Buna Sandra! Poti sa ne spui costurile aparatului si ale consultatiilor periodice? Multumesc! Sper sa imi raspunzi pt ca ma tenteaza si pe mine sa imi pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hello, preturile variaza in functie de fiecare pacient si de problemele tratate. Fiecare are nevoie de tot felul de "accesorii"diferite iar pretul variaza. Cel mai bine este sa le trimiti lor un mesaj, pe pagina de facebook si vei primi raspuns :) te pup si bafta!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.