Experienta #VinLaIasi cu GRAMMA Wines

Leave a Comment


Era marti, undeva pe la amiaza imi suna telefonul, printre altele invitatia suna cam asa: "Ce zici de un weekend la Iasi, weekend-ul asta, cu bloggeri de wine, food si fashion?"  Oh wow! Suna atat de bine! 
Initiativa era a celor de la GRAMMA Wines care isi doreau sa aduca la un loc oameni pasionati de vinuri pentru a schimba pareri si a afla mai multe despre vinurile Gramma. 
Asa ca zis si facut - #VinLaIasi a fost raspunsul meu! Ce poate fi mai cool decat un weekend petrecut in Iasi alaturi de oameni frumosi. 


Se anunta un weekend cald, plin de activitati, degustare de vinuri, BBQ, cina la cele mai bune restaurante din Iasi si altele, pe care vi le povestesc mai jos, dar mai ales povestea vinului GRAMMA.

Asadar, vineri eram in drum spre Iasi impreuna cu vinescu.ro si echipa din Oradea-Cluj-Reghin. Lung drumul dar numai bun sa pot afla mai multe despre vin, despre evenimentele dedicate acestuia, cum si cand bem diferite tipuri de vin si multe alte informatii pretioase, bineinteles de la cunoscatori.


Am ajuns la Iasi spre seara si tot ce-mi doream era sa ma balacesc si sa lenevesc in patul confortabil de la Hotel Bellaria. Soarele tocmai se pregatea sa apuna iar lumina calda si o doza rece de Cola completau perfect tabloul.Locatia in care se afla hotelul Bellaria este una de vis, cu multa verdeata si terase inconjurate defrunzele verzi ale copacilor, cu un design modern, elegant dar focusat pe detalii, te cucereste de indata ce ajungi la receptie.






Dar nici vorba de stat "in casa"/ hotel. Toata gasca ne astepta la VIVO Fusion sa luam cina. Va spune ceva #VIVOfood? Va mai amintiti burgerii aia extra-mega-super aratosi si delicios pe care i-am savurat impreuna cu voi data trecuta cand am fost la Iasi? Ahhaaa, despre asta vorbim!  
Eram nerabdatoare sa savurez cartofii lor cu usturoi, parmezan si patrunjel si, ca si data trecuta, am ales "The Godfather burger" in primul rand pentru ca are rucola.  
Atmosfera a fost completata de Cuveé Visan , povesti cu oameni faini si buna dispozitie.







Sambata am petrecut-o la Crama GRAMMA, dar despre experienta asta am sa va povestesc intr-un articol dedicat, ce am invatat si povestea "How it's made" direct de la sursa, e cu adevarat magica. Abia astept sa va povestesc despre vinul meu preferat, despre arome, despre cum se fabrica mai exact vinul si alte picanterii.



Pana atunci, va spun ca am ajuns in Laboratoarele USAMV Iasi unde am invatat ce contin mai exact vinurile, cum se testeaza acestea si care este procesul, in orice caz nu unul simplu, de la vita de vie la vinul pe care-l torni in pahar. Printre altele, am aflat ca vinul rosu contine pana la 1000 de compusi iar cel alb intre 500-600 de compusi. Am ajuns si in beciul USAMV care m-a fascinat.  Precum un labirint, paseam printre sticle de vin si sampanie mai vechi de 40 de ani, care au o intreaga istorie sub dopul de pluta care le pastra perfect.




Cina am luat-o La Castel un loc unde chiar trebuie sa ajungeti daca treceti prin Iasi. Inconjurat de padure, alei pavate cu piatra si gazon perfect tuns, flori si statuete albe care se pierd printre invitati, un tablou de vis pentru cina de sambata seara. Am marcat seara cu lampioane colorate care luminat cerul si ne-au incarcat cu un vibe pozitiv si energie, eram pusi pe distractie.









Club Skin a fost gazda noastra si va spun ca a fost un party pe cinste. Muzica buna si atmosfera pe masura. Trebuie sa recunosc ca demult nu m-am distrat asa iar party-ul a tinut pana in zori.






Duminica, dupa pranzul cu traditie intr-un loc "ca acasa" - La Conac Traditie eram (aproape) gata de drum. Pe langa supa de gaina si mamaliguta à la Iasi, am luat aminte ca orice loc are o poveste, de suflet. Ca daca nu faci cu suflet si nu crezi in povestea ta, e ca si cum te-ai lupta cu morile de vant. Mai mult de atat, am invatat ca trebuie sa ascultam de copii, ca ei transpun realitatea intr-o alta maniera si cred in vise. A fost magic si e fara doar si poate un loc pe care nu trebuie sa-l ratati cand treceti prin Iasi. 








#vinlaiasi este un eveniment initiat de Gramma, cu sprijinul Hotel Bellaria, Vivo Fusion, Restaurant La Castel, Club Skin si Vinescu.ro.

Ma bucur ca am avut ocazia sa cunosc oameni frumosi si sa petrec un weekend memorabil la Iasi si pentru multumesc GRAMMA pentru invitatie! Astept sa ne revedem cu drag! 

Ne vedem pe Instagram - @sandrabendre

Nu uitati de hastagurile- #vinlaiasi, #grammawines, #vivofood, #vinescu, #hotelbellaria, #lacastel, #skinhard, #laconac, #sandrabiniasi

Ne vedem curand cu povestea vinurilor Gramma, pe blog.


With love,

Sandra




SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comentarii:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.