Sunt locuri care au povesti, locuri in care atunci cand ai ajuns tot ce-ti doresti este sa stai sa privesti in tavan, sa te bucuri de soarele care se strecoara in camera printr-un perete din sticla si sa asculti pe fundal doar un cocos incapatanat sau poate putina muzica pe volum minim.
Treci de Sighisoara, cum mergi dinspre Cluj si ajungi in comuna Bunesti unde drumul o ia la dreapta, chiar din drumul principal si te indrepti spre Viscri. De-o parte si de alta a drumului vezi doar
campuri acoperite de zapada, ici-colo cate un cal sau o caruta cu oameni bine infofoliti. Cum urci in Viscri, pe drumul principal, la numarul 119,pe stanga, e casuta albastra - Verde De Viscri, cum ii spune numele. O casuta de pe la 1848 care pastreaza o comoara bine ascunsa in inima Transilvaniei.
In sat domnea linistea, 2-3 catei dornici sa cunoasca turisti noi, cate-un mos stand in poarta si fumul care iesea de pe cosurile caselor, semn ca e cineva acasa.
Locul asta e de poveste! E de fapt o poveste cu suflet, gazde primitoare si mult bun simt estetic. Casuta asta magica are 3 camera duble si un apartament numai bun pentru cei care isi doresc sa petreaca acolo un weekend cu copiii.
Eu am pus ochii pe camera Verde-Padure desi cand am ajuns acolo va zic sincer ca mi-a fost tare greu sa ma decid pentru ca odata ce paseam in fiecare dintre ele aveam senzatia ca e o alta poveste,ca ma face sa ma simt altfel si ca ele sunt total diferite dar totusi decorate in aceeasi nota calda, traditionala si foarte cozy.
Totul este de vis pana in cel mai mic detaliu. Podeaua alba, peretele din sticla orientat spre padure prin care patrunde lumina si tavanul inalt m-au facut sa ma indragostesc de camera asta. E o liniste de-ti vine sa nu mai pleci niciodata de acolo iar faptul ca nu exista tv in nicio camera mi se pare detaliul care face diferenta si care te lasa sa te bucuri in tihna de frumusetea locului.
Camerele sunt spatioase, foarte curate si aerisite, cu elemente de mobilier atent alese si foarte luminoase. Fiecare camera este decorata diferit, mobilierul este cu detalii lucrate manual, au baie proprie si paturi extreeeem de confortabile. Primul lucru atunci cand calatoresc intr-un loc nou este sa testez pernele iar la Verde de Viscri pernele sunt exact ce trebuie :)
Ce poti sa-ti doresti mai mult decat un mic dejun servit in camera si mai mult decat atat, sa iti alegi tu ora la care vrei sa iei micul dejun?! Per-fect! Asa e rasfatul daca ajungi in Viscri si acum probabil te vei intreba ce poti sa mai faci daca iti petreci cateva zile in Viscri.
Iti povestesc in randurile de mai jos...
Daca ajungi la Viscri in aceasta perioada, cu siguranta te vei bucura de caldura si atmosfera primitoare din camerele de la Verde de Viscri. Poti savura un ceai cald sau un vin fiert in curtea casutei sau o poti lua la pas prin sat.
Frumusetea satucului cu aproximativ 300 de locuitori te va cuceri iar casele cu detalii traditionale bine pastrate te vor imbia la cateva ore bune de plimbare.
Trebuie musai sa va spun ca insusi Printul Charles are o casa la Viscri si am aflat ca anotimpul lui preferat pentru a se bucura de frumusetea locului este luna Mai, cand toti pomii sunt infloritii si natura este un adevarat spectacol.
E musai sa vizitezi si Biserica saseasca fortificata care este una dintre cele sase bisericii inscrise in patrimoniul mondial UNESCO fiind si una dintre cele mai spectaculoase.
Intrarea costa 4 lei pentru studenti si 6 lei pentru adulti iar de principiu vizitarea bisercii se face pe baza de programare, adica pe usa de la intrarea in curtea bisericii gasiti un numar de telefon iar daca sunati va veni sinceva sa va deschida. Noi am avut noroc si mai erau cativa turisti, asadar era deschis.
In aceasta perioada programul de vizitare este intre orele 10-13.00 si 14-18.00 iar in perioada 15 iunie-15 august programul este intre 10-13.00 si 14-19.00.
Pe langa interiorul bisericii care este absolut superb, puteti urca si in turn de unde puteti admira cat vezi cu ochii frumusetile din jur. Mai sunt si cateva camere de expozitie care adapostesc obiecte si unelte specifice zonei dar si costume traditionale.
Daca vreti sa luati un suvenir, la casuta albastra in drum spre biserica, gasiti articole handmade din lana pentru toate varstele :)
Musai sa incercati lichiul - prajitura lor traditionala si sa va bucurati de bucatele traditionale preparate ca la carte. Noi am luat pranzul si cina la Viscri38 si am mancat cea mai buna paine facuta in casa. Pana sa ne serveasca cu preparatele principale am mancat 3 felii de paine in conditiile in care in mod obisnuit nu mananc paine. Noi am platit 100 lei/ persoana pentru pranz si cina care au fost cu fel principal, felul doi, desert, tuica si vin si paine cum n-am mai mancat. Mancarea e cata vrei, nu cu portia, ca asa e si frumustea si linistea din Viscri :) Merita sa incercati!
Daca ajungeti in Viscri vara va puteti bucura de plimbarile cu caruta, experienta la stanile din imprejurimi, ateliere de olarit, de gatit dar si vizitele la caramidar si fierar. Pentru cei pasionati de pedalat, traseele prin paduri sunt perfecte pentru pedalat cateva ore bune.
Va mai spun ceva, Viscri e locul in care iti poti asculta bataile inimii!
Mai multe informatii aflati pe www.verdedeviscri.ro
Instagram - @verdedeviscri
ce minunatie de loc, multumesc pentru aceste imagini!
ReplyDeleteMega-extra-tare!
ReplyDeletehttp://www.descude.com/
Vaiii, ce peisaje de poveste, iar pozele foarte reusite! Ce aparat foto folosesti? P.S. Iti sta super bine cu acea palariuta.
ReplyDeletePrima poza mi se pare cea mai reusita. Super cute coafura si esarfa aceea portocalie :)
ReplyDelete