Cel mai frumos loc de cazare din Romania - Zabola Estate

2 comments

 


" Istoria Domeniului Mikes de Zabola datează din secolul al 15-lea când deja exista o clădire fortificată cu un bastion pe locul castelului de astăzi.

Clădirea a fost reconstruită de mai multe ori în secolele 17 și 18. Prima menționare documentară a clădirii prezente datează din 1629; originea renascentistă a clădirii este demonstrată și de prezența frescelor la etajul clădirii vechi. 

Mai târziu contele MIKES Ármin (1868-1944) a construit o nouă clădire între 1910 și 1912 (Castelul Nou) unde si-a acomodat musafirii sosiți frecvent în vizită. Noua clădire este conectată de castelul vechi printr-un pasaj subteran și o punte supraetajata. " 

Si povestea continua... in luna februarie, 2021 



Iubesc Romania si toata frumusetea acestei tari, cu peisaje si locuri de poveste in care trebuie sa ajungi macar o data in viata.

Asa s-a intamplat si cu experienta mea la Zabola Estate. Am mereu o lista cu locurile magice pe care imi doresc sa le vad si care ma fascineaza, iar Domeniul Zabola a fost mereu parte din povestile pe care abia astept sa le impartasesc cu voi. 

" Domeniul Zabola este format dintr-un uriaș parc presărat cu 7 clădiri istorice, lacuri, peste 100 de specii de plante și aria de conservare a biotopului Carpatin al domeniului. Acest biotop este baza unei bogate faune sălbatice. Dacă desenăm un cerc imaginar în jurul Domeniului Zabola închidem mai mult de un milion de hectare de pădure carpatină. Cea mai apropiată așezare spre Est este la 60 de Km distanță. " 




Dupa un drum de mai bine de 4 ore de la Cluj spre Zabala, abia am asteptat sa ajungem intr-unul dintre locurile al caror prag asteptam de multa vreme sa il trec. Am ajuns intr-o zi superba de februarie la Zabola Estate Transylvania iar gazdele ne-au intampinat intr-un mod calduros. 

Era liniste peste tot si se intunecase de putina vreme. Camera care ne-a gazduit pe tot parcursul sejurului a fost camera Ilona, una dintre camerele din Castelul Nou, al carei balcon este cu priveliste spre fantana arteziana si intrarea principala. 

Camera Ilona este cea mai frumoasa camera in care am fost vreodata cazata si trebuie sa recunosc, am fost cu adevarat emotionata cand am intrat in camera. Povestea locului o spun toate detaliile si felul in care este atent ales fiecare piesa de mobilier, muzica, linistea care te curprinde de cum pasesti la Zabola si toata ambianta de acolo. 

Cada asezata in mijlocul incaperii, draperiile care se lasa grele din tavan pana in podea, lampadarele care ilumineaza difuz toata camera si semineul care este piesa de rezistenta. 






Activitati pe Domeniul Zabola 

Ce puteti face daca ajungeti la Zabola?




Printre activitatile pe care le puteti face daca ajungeti la Zabola se numara si sauna in padure sau observatorul de ursi, echitatie in manej sau in padure dar si un pranz servit la inaltime, cu o priveliste extraordinara. 

Noi am ales intr-una dintre seri, sauna in padure - una dintre cele mai relaxante si frumoase experiente. Sauna este situatia in mijlocul padurii, inconjurata de copaci si o liniste perfecta. Ne-au asteptat acolo halate pufoase, papuci, apa si drinks dar si lumanari pentru un tablou de relaxare perfect. 





Pentru iubitorii de natura, pe langa drumetii si plimbare cu caleasca, va puteti delecta cu echitatie in padure sau in manej. O adevarata relaxare! 
Daca ajungeti in anotimpul cald, cu siguranta un picnic in mijlocul naturii este una dintre variantele ideale de relaxare si petrecere a timpului in natura. 





Cea mai emotionanta si plina de adrenalina experienta de la Zabola Estate a fost...

Observatorul de Ursi.

Am pornit spre observatorul de ursi cu masina de teren prin mijlocul padurii, pe un drum forestier, cu adrenalina la maximum dar ghidati de rangerul de la Casa de oaspeti, domnul Levente. Recomandarea a fost sa nu purtam imbracaminte colorata sau neagra, de preferat nuante inchise la culoare dar cat mai naturale, sa nu ne parfumam si sa nu facem zgomote sau fotografii cu blit. 

A inceput sa ploua marunt cand aproape am ajuns la observator iar domnul Levente, un cunoscator devotat si pasionat, ne-a spus sa pastram linistea.

Am asteptat ca din minut in minut, din stanga sau din dreapta sa apara ursii. Au trecut 30 de minute, 50 de minute, o ora si jumatate, doua ore. Incepea sa se intunece si padurea sa isi spunea povestea. Sufla vantul, copacii suierau si ursii se lasau asteptati. Dupa mai bine de doua ore, in departare isi facea simtita prezenta unul dintre cei mai mari dintre ursii de acolo: Mecanicul.  

Dupa ore de poveste  despre viata in padure si experiente traite de ranger,  au aparut ursii, pe rand, cu mersul studiat. 

A fost cea mai faina experienta pe care am trait-o in inima naturii. Am vazut ursii in mediul lor natural, cu "tabieturile"lor, la ei acasa. 

Era aproape intuneric cand am plecat de la observator,  si ce credeti, cu ursul la cativa metri distanta de observator. Atata adrenalina si atatea emotii nu am mai simtit demult. Efectiv imi simteam inima in piept, paseam incet dar faceam pasii mari in speranta ca din 5 pasi parcurg cei 200 de metri pana la masina de teren :)) 

Va recomand din toata inima aceasta experienta, mai ales ca domnul Levente a facut experienta noastra  una memorabila!

La intoarcere, ploua destul de tare, se intunecase iar cand am ajuns la foisorul din zona saunei, ne-au intampinat gazdele cu o surpriza, totaaaaaal neasteptata: un foc de tabara si drinks servite in foisor. 

O experienta memorabila!

Mai multe detalii despre activitati gasiti cu un click AICI






Ospat nobiliar...

Daca va intrebati ce puteti savura la Castel, meniul este unul care va ofera o experienta culinara memorabila. De la preparate traditionale,  delicioase si pline de arome pana la preparate fancy si o selectie speciala de vinuri, gasiti un meniu care cu siguranta va surprinde placut fiecare oaspete. 

Micul dejun este absolut delicios si poate fi personalizat in functie de preferinte, este inclus in pretul camerei iar acesta poate fi servit chiar si in intimitatea camerei proprii. 

Gasiti meniul AICI




Evenimente la Zabola Estate Transylvania 



Cand am vazut sala de evenimente si toate evenimentele pe care cei de la Zabola le-au gazduit, am stiut exact unde imi doresc sa aiba loc nunta mea :) 

Este cea mai frumoasa locatie pentru o nunta de vis, asa cum imi imaginez eu povestea acestui eveniment.

Nunta la Castel tine 3 zile si 3 nopti cum s-ar spune: se incepe cu un BBQ alaturi de prieteni si familie iar a doua zi, este timp pentru relaxare si pregatirile pentru punctul culminant - o petrecere de neuitat. A treia zi este pentru relaxare si scris amintiri despre zilele petrecute la Castel. 

Cei de la Zabola gazduiesc si evenimente private cu diferite tematici dar si team-building. Ei se ocupa de tot iar salile lor sunt locatii care se pot amenaja in functie de tema evenimentului. 

Mai multe detalii despre evenimente gasiti cu un click AICI









De cand am ajuns la Zabola mi-am imaginat un tablou de iarna la castel. In fiecare zi ma gandeam cum ar fi sa ma trezesc, sa ninga ca-n povesti si sa fie totul alb. In ultima zi am avut cea mai frumoasa surpriza: a nins ca-n povesti si totul era alb. 


Daca ar fi sa aleg una dintre cele mai frumoase locatii de cazare din Romania, cu siguranta Zabola Estate Transylvania se afla pe primul loc. Abia astept sa ma reintorc la castel si sa ma bucur si de alte experiente si activitati.

Si apropo, sunt in lucru si cu o piscina si o zona SPA...va fi de vis. 


Pentru mai multe detalii despre toata povestea domeniului Zabola gasiti zabola.com

Nu uitati de hashtag-ul #SandrabTRAVEL pe Instagram, pentru a afla mai multe locatii care merita vizitate. 


Hugs, 



                            




SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments:

  1. Wow, ce locatie de vis! Iar interiorul este superb.

    ReplyDelete
  2. Parca e un loc de poveste.. chiar e un loc frumos de cazare. Multumim pentru recomandare

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.