BUCOVINA - ce facem, unde ne cazam, activitati si ce mancam

1 comment





3 zile in... BUCOVINA 

Imi amintesc ca vorbeam cu cativa prieteni, in urma cu cateva luni, despre locuri magice din Romania pe care nu am reusit sa le vizitez pana acum. Ador sa fiu #TuristInTaraMea dar pana acum nu am vizitat BUCOVINA.  Asa am ajuns sa pun pe lista mea cu destinatii de calatorie si BUCOVINA.

Am auzit ca se mananca bine, ca au peisaje de basm, ca e muntii sunt brazdati cu trasee montane numai bune pentru escapade din zori si pana-n seara. Parca cineva mi-a citit gandurile si a stiut cat de tare  imi place sa calatoresc si uite asa a venit si prima invitatie de a descoperi magia Bucovinei. 

In randurile de mai jos vreau sa va povestesc prima mea experienta in frumosul taram din nord-vestul Moldovei, unde nu e doar mancare buna, activitati pe masura si peisaje de basm, ci sunt si oameni tare faini! 

Am ajuns in Bucovina joi seara, dupa un drum Cluj - Gura Humorului care a fost neasteptat de liber si placut. 

Am condus nerabdatoare, abia asteptam sa ajung la "casa mea" pentru urmatoarele 3 zile si anume La Conac in Bucovina - o locatie de 4* in Gura Humorului, unde pe buna dreptate ca m-am simtit ca acasa. Se spune ca gazdele "sfintesc" locul sau mai bine spus: te fac sa te simti in familie si chiar asa a fost. 

Liniste, aer curat, mic dejun copios si o zona SPA numai buna pentru relaxare si zile lungi de weekend. Daca planuiti sa va petreceti cateva zile in Bucovina, musai sa le faceti o vizita macar pentru o cina pe cinste. 

Daca sunteti familie cu copii, cei de la "La Conac in Bucovina" s-au gandit si la asta si au amenajat locuri speciale de joaca pentru copii iar parintii se pot relaxa in voie pe sezlong sau pe terasa. 








Ce poti face in BUCOVINA - activitati, ce sa vizitezi si ce nu trebuie sa ratezi 

#RedescoperaBucovina 



In Bucovina linistea muntilor se imbina perfect cu adrenalina activitatilor pe care le poti desfasura atat cu gasca de prieteni cat si cu familia.

Mega Tiroliana de la Palma 

Unul dintre punctele de atractie pe care chiar e musai sa le bifati este Mega Tiroliana de la Palma - denumita asa dupa monumentul in forma de palma care se afla chiar in apropierea tirolienei. 

Daca iti place adrenalina iti spun doar ca poti sa simti cum zbori, la propriu, cu  aproximativ 100km/h plutind deasupra perisajelor de basm care se afla la zeci sau sute de metri sub tine. 

Mega Tiroliana de la Palma este cea mai lunga din Romania si Europa Centrala si a fost construita in anul 2018. 

Program de functionare: 10.00 - 19.00 in fiecare zi iar in zilele de duminica intre 12.00 - 19.00 

Preturi: 50 ron o cursa normala iar pentru mai multa adrenalina poti alege cursa Superman - vei sta in pozitie orizontala - 70 ron.

Si apropo, puteti inchiria chiar si un Go Pro pentru a imortaliza experienta - 20 ron 

Tot din categoria experienta pline de adrenalina este si Tiroliana care traverseaza raul Moldova, mai scurta dar e o experienta care merita bifata. 







 
Plimbare cu ATV-urile pe traseu montan sau cu bicicletele 

Cred ca una dintre activitatile de care va puteti bucura in orice sezon, daca ajungeti in Bucovina, sunt traseele cu ATV-urile, care va ofera o experienta plina de adrenalina si energie faina dar si cele mai superbe peisaje, din varf de munte. 

Daca este cald, cei mai sportivi pot alege si bicicletele. Noi am urcat cu atv-urile si o parte dintre npoi am coborat pe biciclete. Daca ma intrebati, nu stiu care varianta mi-a placut mai mult, cert este ca iti trebuie putin curaj sa cobori cu bicicleta dar a fost o super experienta pe care o vei repeta cu prima ocazie. 

Pentru inchirieri ATV- @atv.bucovina ii gasiti pe Instagram - 0754.472.321 

Parcul Arinis din Gura Humorului va ofera ocazia sa experimentati si sa va bucurati de spatii pentru relaxare si plimbare dar si de diferite activitati antrenante: Tir cu arcul, catarat, tir cu pusca si altele. 

Ne-am distrat de minune in Escalada - Parc de aventuri

Mi-a placut la nebunie in parcul de aventuri si va spun sincer, este unul dintre locurile pe care nu trebuie sa le ratati daca aveti in plan sa vizitati Bucovina. Veti gasi 8 trasee cu tiroliene si obsatcole, cu diferite grade dificultate, personal bine instruit si conditii de siguranta bine puse la punct. 

M-am dat pentru prima data pe o tiroliana si desi la inceput mi-a fost putin frica, a inceput sa-mi placa atat de tare incat am fost ultima din grup care a plecat de acolo :) Eram entuziasmata sa primesc sfaturi de la copiii care erau de-a dreptul experti. Super distractie!








Parcul Arinis are de toate, inclusiv o piscina care pe mine m-a lasat gura-casca! Si nu exagerez deloc. Arata foarteee bine, super curat si totul extrem de bine organizat. Pacat ca am ratat balaceala dar daca ajungeti in sezon, e pe TO DO LIST. 

Apropo, piscina are un view superb iar cea exterioara are asigurata o temperatura a apei de peste 28 de grade Celsius. 

Data viitoare, costumele de baie la noi. 






Mocanita Hutuluca - o plimbare printre peisajele de vis ale Bucovinei 

Printre munti si vai, cu case parca uitate de lume in varf de deal, cate-un mosneag care coseste iarba si miros de fum de la locomotiva care ne duce printre peisajele de basm ale Bucovinei.

A fost una dintre cele mai faine experiente in Bucovina si cred ca plimbarea cu mocanita isi are farmecul si ofera o experienta inedita in fiecare anotimp.

Pretul unui bilet este de 35 lei pentru adulti si 20 lei pentru copii pentru traseul dus-intors. Este un traseu de 25 de km iar la capatul liniei va puteti bucura de bucate traditionale comercializate de localnici la tarabele aflate chiar la coborarea din vagon.

Mai multe detalii despre programul Mocanitei si localizare, puteti afla - AICI 









Picnic ca-n Bucovina nu gasesti niciunde... 

Stiti deja cat imi place sa ma bucur de mancare si preparatele traditionale ale locurilor in care calatoresc. Preparate ca-n Bucovina nu gasesti niciunde iar pentru un picnic in varf de munte, cu asa priveliste, m-as intoarce oricand. 

Prietenii de la Best Western Bucovina ne-au rasfatat cu cele mai alese bucate: zacusca as fi luat-o cu mine acasa, pe toata, branzeturi si afumaturi parca atunci scoase din camara bunicii si paine de casa. Ne-am bucurat de un picnic pe cinste si apropo, pe langa bucate pe alese, la ei gasiti si cazare in centrul orasului dar si un restaurant cu o bucatarie mai fancy, cum imi place mie sa spun.






Cred ca majoritatea dintre noi asociaza Bucovina cu locurile religioase si manastirile celebre in intreaga tara si vizitate de turisti din toate colturile lumii. 

Am ajuns si eu, in ultima zi a acestei experiente in Bucovina, la Manastirea Voronet - una dintre cele mai cunoscute din Romania. 

A  devenit celebră prin frescele remarcabile zugrăvite în unica nuanță de albastru ca cel al cerului. Voroneț este situată la doar 4 km distanță de Gura Humorului.

Înălțată în 1488, biserica Voroneț și-a păstrat forma inițială nealterată. Turla rotunjită îi conferă elan spre cer, iar postamentul de piatră este semnul trăiniciei, al rădăcinilor strămoșești care au dăinuit peste veacuri. Arhitectura mănăstirii îmbină elemente gotice, bizantine și autohtone. Ea reprezintă expresia artistică a rafinamentului și credinței. 

Experienta in Bucovina a fost una plina de amintiri frumoase, a fost pentru prima data cand am ajuns in Bucovina si m-am bucurat de caldura oamenilor, de frumusetea locurilor, de felul in care am fost primiti si de tot ce ne ofera acest coltisor de tara. 

Trebuie sa va spun si voua ca admir si felicit toate initiativele Primariei Gura Humorului si a implicarii acesteia in dezvoltarea zonei si locurilor cu adevarat valoroase din Romania. 

Nu uitati ca ne vedem si pe Instagram - #SandrabTRAVEL 









SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 comment:

  1. Wow,what a place . Perfect place for enjoying holiday

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.