TOP 5 motive pentru care sa vizitezi PRAGA toamna

2 comments






Mi-am dorit de multa vreme sa vizitez Praga si chiar am pus-o pe lista orasele pe care trebuie sa le vizitez in 2018.  Am avut insa surpriza sa mi se indeplineasca mai devreme decat ma asteptam aceasta dorinta si am ajuns in Praga toamna aceasta, ba chiar de doua ori, ca sa ma pot indragosti de tot. 

De fiecare data am ajuns intr-un press trip insa din fericire programul stabilit dinainte ne-a permis sa vizitam in voie orasul si sa savuram cele mai frumoase locuri. Este foarte adevarat, Praga chiar este la fel de frumoasa cum spune lumea. Pana acum, este orasul in care ma regasesc cel mai mult, asta poate si din cauza faptului ca am ajuns sa il vizitez tocmai in anotimpul meu preferat- toamna.

Ma gandeam sa va povestesc impresiile mele despre acest oras si felul in care m-am simtit eu luand la pas stradutele. In primul rand, partea mai putin placuta este zborul(daca mergeti cu avionul) pentru ca din Cluj nu exista (inca) zbor direct. Eu am mers in ambele dati cu escala dar a trecut repede timpul. 

Top 5 motive pentru care eu va recomand sa vizitati Praga toamna:

1. Praga este unul dintre cele mai populare si vizitate orase ale Europei si indiferent de anotimpul pe care il alegeti pentru a o vizita, va fi aglomerat si vor fi multi turisti, mai ales in zona principalelor puncte de atractie. Cea mai aglomerata zona este Podul Carol, cel care trece peste raul Moldava si face legatura cu Mala Strana.
Totusi, toamna nu sunt chiar atat de mult turisti ca in plin sezon, astfel ca puteti savura altfel frumoasele stradute ale orasului. 





2.  Temperaturile sunt prietenoase chiar si in luna octombrie, numai bune pentru plimbari si admirat frumusetea arhitecturala a orasului. Eu am fost la inceputul lunii octombrie si desi arata ploi, nu a plouat deloc, ba chiar a fost soare si numai bine. Am purtat un tricou, sacou si un palton, pe care l-am dat jos la pranz pentru ca mi-a fost cald. Totusi, este recomandat sa aveti la voi o esarfa sau un sal mai mare pentru ca va salveaza atunci cand sufla vantul sau dupa ce se lasa soarele si vine racoarea.  Pe malul raului e mai racoare si e posibil sa simtiti o adiere mai rece. 
Nu uitati sa aveti la voi o umbrela, in cazul in care va prinde ploaia la plimbare. Puteti sa cumparati si de la magazinele locale dar sunt scumpe (vreo 80 de lei o umbrela made in China :):) ).




3. Nu trebuie sa stati la cozi pentru a vizita diferite muzee sau locuri foarte vizitate. Nu se aglomereaza niciodata sa zici ca nu mai poti admira diferite monumente de prea multa lume si partea faina este ca gasesti loc la restaurante si nu trebuie sa-ti faci griji ca stai in picioare sa astepti pana se elibereaza o masa. Va zic drept ca nu am mancat nimic traditional dar am avut norocul sa mancam numai preparate delicioase, deci nu am avut experiente neplacute din acest punct de vedere. 
Inainte de a ajunge in Praga, cautati sa vedeti daca nu sunt diferite evenimente, expozitii sau prezentari, pentru ca mereu au tot felul de evenimente culturale si nu numai.  Legat de moneda in care puteti plati, eu folosesc CZK si EURO, insa nu chiar peste tot poti plati cu euro.




4.  Peisajul si tot ce te inconjoara pur si simplu iti taie rasuflarea. Apusul si rasaritul sunt cu siguranta mult mai frumoase toamna, cerul se aprinde in nuante de rosu, roz si portocaliu la fiecare apus. Toamna transforma Praga in cel mai frumos tablou pe care l-am vazut vreodata, adica cel mai frumos oras. Sa stai pur si simplu sa savurezi un latte in fata Ceasului Astronomic sau o ciocolata calda de sus, din zona Castelului, este tot ce-ti poti dori. 










5.  Scad preturile la cazare si la servicii, astfel ca aveti sanse sa gasiti o cazare draguta la preturi muuult mai bune decat in sezon. In ceea ce priveste calitatea serviciilor si a cazarilor, stau destul de prost la acest capitol. Un hotel de 4* la ei este cam echivalentul unuia de 3* la noi. Nu investesc in servicii deloc si nu pun mare accent pe asta. Bineinteles ca gasiti si cazare de 5 si 6* care ofera cele mai spectaculoase view-uri asupra orasului insa trebuie sa scoateti mai mult din buzunar :) Preturile la mancare, uber, taxi si altele sunt aproximativ ca in orice alt oras european. 
1000 CZK valoreaza cam 179 ron.  Daca vrei sa faci shopping, gasesti toate brand-urile posibile si imposibile si partea faina ca toate sunt pe stradutele din zona Pietei Wenceslas.  

Puteti vedea mai multe poze pe contul meu de Instagram: @sandrabendre
 Daca aveti intrebari, tips and tricks pentru cei care vor sa viziteze Praga, lasati-le in comentarii. 

Hugs,











SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments:

  1. Foarte fain articolul si util totodata! Anul trecut am vizitat si eu acest oras minunat si m-as intoarce cu drag inapoi. Am ramas placut impresionata de gradina zoologica, mai ales de girafe care sunt foarte prietenoase si fotogenice :)). Locul este foarte mare si ai nevoie de cel putin o zi intreaga sa il vizitezi. Recomand sa vizitezi si muzeul jucariilor si muzeul Franz Kafka.

    ReplyDelete
  2. Intradevar unul dintre cele mai frumoase orase europene.Am reusit si eu sa il vizitez o data dar imi doresc din toate inima sa nu fie ultima data .Ma bucur foarte mult ca ai realizat rubrica de calatorii,in felul acesta ne inspiri si pe noi sa vizitam locuri minunate.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.