Feeric Fashion Days | #Day4 & #Day5

4 comments


Deschid cu greu ochii si nu-mi vine sa ma ridic din pat, as putea sa lenevesc 2 zile doar admirand pozele care transmit atat de bine atmosfera care a fost in Sibiu saptamana care tocmai a trecut, cu ocazia celui mare mare Festival de moda din Balcani - Feeric Fashion Days. Am asteptat cu nerabdare sa va povestesc si voua cum au decurs ultimele doua zile feerice. 



#DAY4
-->
Două prezentări individuale, concertul Direcția 5 și prima seară a Galei Feeric ar fi un rezumat pe scurt al celei de-a patra zi a Feeric Fashion Days.
Ziua a debutat la Fabrica Boromir, partener de tradiție al festivalului. Printre utilajele morii de grâu, Filip Roth a prezentat prima colecție mixtă din cadrul acestei ediții de festival. O colecție unde culoarea predominantă a fost negrul, atât în piesele vestimentare cât și în machiaje. „Filip Roth este pseudonimul unui designer care aparține noii generații de creatori de modă din Cracovia. Creațiile male provin din viziunea unui bărbat aflat într-o constantă căutare a identității”, spune Filip despre el și noua sa colecție.


Ana Maria Cornea a umplut de culoare Piața Mare și decorul baroc al portalului Muzeului Național Brukenthal. O colecție vaporoasă, plină de stil și de personalitate, aplaudată îndelung de zecile de persoane prezente la prezentare. Deţinătoare a numeroase premii naţionale şi autoarea unor expoziţii de pictură şi artă decorativă, Ana Maria a demonstrat o creştere continuă în domeniul artistic. Piesa centrală a colecţiei ei rămâne rochia, lungă, midi sau scurtă, în materiale bogate, care reiterează strălucirea acelor vremuri şi accentuează potenţialul feminin: voal, mătase, dantelă, tul şi tafta, cu inserţii de paiete şi broderii. Roşul rămane culoarea supremă, completată de tonuri vibrante de mov, verde, turcoaz, fuchsia, albastru-cerneală, dar şi de nuanţe neutre precum crem şi somon.


Ploaia a dat peste cap planurile primei seri de Gală în festival. La ora 20, ora la care trebuia să aibă loc concertul Direcția 5, în Piața Mică ploua mărunt. Iar pentru că vremea nu dădea semne de îmbunătățire, Gala Feeric s-a mutat în Hala Balanța, cartierul general al festivalului. Spațiul s-a dovedit neîncăpător pentru sutele de persoane venite să vadă cele cinci colecții din Gală. Pe pasarelă au fost prezentate creații semnate de Mihaela Cîrlugea, Diana Voevutki, Filomena Chifor & Mădălina Lazu, Adriana Delia Bărar, Alina Maria Mărgulescu și Evgheni Hudorojcov. Concertul formației Direcția 5 a avut loc la finalul prezentărilor de modă, tot în Hala Balanța, într-o atmosferă extrem de caldă și primitoare. 







****** 
Pentru prima parte a zilei am ales o tinuta lejera cu ghete si o fusta cu print iar accesoriul cheie a fost hamul purtat peste camasa basic alba. 

Camasa/ Zara
Ham/ Romwe
Fusta & Ghete/  HERE
Geanta/ Guess
Ochelari de soare / Romwe
Ceas/ Fossil 






 #DAY5  

-->
Trei prezentări individuale și ultima parte a Galei Feeric au compus ultima zi a celui mai important festival de modă din Europa de Est, Feeric Fashion Days.

Timp de cinci zile, ora exactă în lumea modei din Europa de Est s-a dat de la Sibiu. Prezentări de modă pe bandă rulantă, la propriu și la figurat, personalități de marcă venite din toate capitalele modei la Sibiu, colecții clasice sau inovatoare, concerte și petreceri au făcut din cea de-a șaptea ediție a Feeric Fashion Days cea mai reușită de până acum. „Cred că Feeric Fashion Days este cea mai creativă săptămână a modei pe care am văzut-o, în special pentru că folosesc foarte multe locații inedite, care sunt extrem de spectaculoase”, spunea la Gala Feeric Valeria Mangani, vicepreședintele Alta Roma, cel mai mare eveniment social și cel mai important festival de modă din Italia.


Ultima zi de festival a programat trei prezentări individuale. Designerul sibian Anca Stănilă a adus la Palatul Brukenthal din Avrig ultima ei colecție, una de inspirație marină unde albastrul a predominat. Intitulată Ocean Blue, colecția a fost prezentată pe poteca ce leagă Palatul Brukenthal de Oranjerie, într-un decor de-a dreptul feeric. 


Iris Șerban a uimit cu noua ei colecție, prezentată pe vechiul pod de piatră de peste Cibin. „E o colecție făcută foarte repede, motivul inspirației a fost brocartul Ludovic adus în perioada noastră. Am mers pe juxtapuneri de materiale, brocart, piele, pantaloni chiar cu turul jos, inserții de brodaje foarte late care puse pe corsete evidențiază corpul. E o colecție pentru femeile rafinate și cu mult curaj”, spune Iris Șerban despre noua ei colecție.



Din Suedia, Yvette Hass a venit la Sibiu, în curtea interioară a Muzeului de Istorie, pentru a-și prezenta ultimele sale creații vestimentare. Modelele au pășit prin curtea muzeului înspre balconul ce duce în camera tezaurului pentru a prezenta o colecție în care au dominat albul și negrul. „Yvette e foarte modernă, inovativă, tehnologică și mi-a plăcut foarte mult combinația dintre piele și metal”, spune Valeria Mangani despre colecția designerului suedez.



Cea de-a șaptea ediție a Feeric Fashion Days s-a încheiat pe pasarela suspendată din Piața Mică. Seara de gală a început cu un concert Anca Mărginean & Magic Band și s-a încheiat cu opt prezentări de modă. Pe pasarelă au fost prezentate colecțiile semnate de Paula Păduroiu, Cristina Dan, Georgiana Nicolaescu – Giuka, Guban, Bojana Dolamic, La Mode Toujours, Ana Maria Șut și Adina Buzatu. „Sibienii sunt minunați, sunt frumoși, sunt calzi, îmi face plăcere să vin aici. Am venit aici direct de la Florența și mă gândeam, „Doamne, dacă pierd avionul, pe jos vin aici”, spunea Adina Buzatu la finalul Galei Feeric.







Feeric Fashion Days are loc între 17 și 22 iunie. Evenimentul este organizat de Fundația Mitichi și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri principali: Boromir, Kessler, Buonavista

Felicitari si aplauze pentru Mitichi si intreaga echipa Feeric Fashion Days! 

Mai multe poze puteti vedea pe pagina oficiala de Facebook FEERIC

******

Pentru ultima seara petrecuta in Sibiu la Gala Feeric am ales o tinuta cu pantaloni si sacoul pe care deja il stiti, decorat cu strasuri si perle. 

Blazer/ Choies
Top/  HERE  
Pants/ Zara (old)
Clutch/ Romwe

 
 See ya on Instagram - @sandrabendre




SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

4 comments:

  1. Foarte dragute tinutele si extrem de interesanti ochelarii de soare. :) Mi-ar fi placut si mie sa ajung la FFD, poate la anu'. :)

    ReplyDelete
  2. Minunate fotografii, Sandra! Cat imi doresc sa fi fost si eu acolo...Ai avut niste tinute absolut grozave, ghetele alea sunt...absolutely awesome!

    ReplyDelete
  3. It's an remarkable article in support of all the online viewers;
    they will obtain advantage from it I am sure.


    my webpage :: http://softeclipse.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.