Feeric Fashion Days | #Day3

2 comments


-->
Cinci prezentări, unele dintre ele ținute sub enervanți stropi de ploaie, au încântat ochii spectatorilor in cea de a IV-a zi in Sibiu cu ocazia Feeric Fashion Days. Colecții inedite, realizate de designeri de talie internațională, au putut fi văzute la Monumentul Eroilor din Șelimbăr, în Piața Cibin, pe banda de bagaje a Aeroportului Internațional Sibiu, sub Turnul Sfatului sau în Feeric Hall / Hala Balanța. 


Designerul sibian Anamaria Șut a dat startul zilei cu prezentarea de la Monumentul Eroilor din Șelimbăr. Colecția este inspirată de portul tradițional din zona Sibiului iar cromatic, de centrul istoric al orașului. Modelele au coborât desculțe cele peste 70 de scări ale monumentului din Șelimbăr. Colecția Inner Reflection ne invită să ne aducem aminte de copilărie, de vise și de culori. Schițele acestei colecții au câștigat locul I la concursul național Inspired. 



Două ore mai târziu, la ora 17, festivalul s-a mutat în Piața Cibin, printre tarabe, fructe și legume. Maria Simion a adus la Sibiu o colecție pret-a-porter plină de culoare, de voioșie și de forme delicate ce au contrastat perfect cu culorile fructelor și legumelor ce au compus decorul prezentării. „M-am gândit că ăsta e momentul să facem o prezentare în piață. A fost o linie foarte casual, îmi place să fac ținute pe care le poți îmbrăca oriunde, chiar și la piață. Viața noastră nu e toată un eveniment și o petrecere high-class. Wonderlolita crează pentru toată lumea”, spunea Maria Simion la finalul prezentării.



Cristian Samfira a pus, apoi, în scenă o nouă prezentare ieșită din comun. În festivalul de anul trecut, Cristian a „inaugurat” ca locație de show Depoul CFR iar anul acesta a mai bifat o premieră, prima prezentare din România ce a avut loc pe banda de bagaje a unui aeroport, în cazul de față Aeroportul Internațional Sibiu. Printre bagaje și sunete de motoare aeronautice, modelele au prezentat ultima colecție ready to wear a designerului român. „E colecția pentru toamnă 2015, pe care am prezentat-o și la Paris. E o colecție minimală în care am studiat foarte mult textura, ați văzut piele tăiată la laser, niște flori lucrate manual. Ideea pe care am început-o acum doi ani e mai inovatoare, o zonă pe care vreau să o studiez de acum înainte în colecțiile ready to wear”, spune Cristian Samfira despre colecția sa. 



Pe înserat, Rozalia Bot a adus o pată de culoare decorului medieval al Turnului Sfatului. Pornind din Turn, modelele au traversat boltele celui mai cunoscut simbol al Sibiului și au smuls ropote de aplauze la finalul prezentării. Colecția Sin City este inspirată de femeia modernă, căreia îi place să fie în centrul atenției. E formată din 14 ținute în care predomină culorile pastel și este cea de-a doua colecție din cariera extrem de apreciată a designerului. 





Florin Surugiu a încheiat a treia zi de prezentări cu un show complet atipic. În Feeric Hall / Hala Balanța, Florin a făcut un adevărat spectacol. Prezentarea tradițională a colecției a fost completată de o ultimă piesă, construită doar din alb, pe care designerul român a proiectat forme geometrice extrem de spectaculoase, pornind din registrul alb-negru spre geometrii în culori vii. Seara s-a încheiat cu vernisajul expoziției de fotografie Focus Feeric 2013 realizată de Sebastian Marcovici, fotograful oficial al Feeric Fashion Days. 





Locatiile alese pentru cea de-a treia zi FEERIC au fost cu adevarat inedite! Mi-au atras atentia piese din fiecare colectie chiar daca ele sunt intr-un contrast puternic, de la rochiile feminine cu broderii pana la piesele all black si cele in culori pastel, cu siguranta eu am preferate in fiecare dintre colectiile prezentate :)

******
Pe parcursul zilei eu am ales o tinuta feminina chiar daca ploaia si-a facut (iar) de cap :)




Pentru seara am optat pentru o tinuta colorata despre care am sa va povestesc intr-un articol viitor. 
Ne auzim peste putin timp cu detalii din cea de-a IV-a zi Feerica :)
Acum fug sa ma pregatesc pentru o sambata perfecta in Sibiu chiar daca ploua , ploua si iar ploua! La ora 15.00 incepe prima prezentare pe ziua de astazi la Palatul Brukenthal in Avrig - Anca Stanila.  

See ya on Instagram - @sandrabendre

Kisses, 

Sandra




SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments:

  1. Ce frumos,am ajuns si eu cu treaba vineri in sibiu si am ajuns in centru in timp pt prezentarea minunata a rozaliei,nicinu stiam despre,a fost minunat:-) acum citesc articolul tau,divin:-)

    ReplyDelete
  2. Superb sacoul si foarte interesanta ideea de a- l baga in fusta. :) dar, nu a fost incomod?

    Fashion As I Love It by Dana Oprea
    www.fashionasiloveit.ro

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.