Poze vs. Realitate. Cum arata, de fapt, frumusetea reala prin ochii tai?

Leave a Comment






 
* no filter, no edit, ochelarii mei de vedere, cosuri si pori dilatati dar ma gandesc cu nerabdare la cadoul de la Mos Craciun :))) 

Aveam mai putin de 7 ani, eram in casa bunicilor intr-o seara de vara, iar impreuna cu bunicul meu urmaream stirile meteo, eu fiind in rolul de stirista: "La Cluj 8 grade, in Bucuresti 3 grade". Si, ce sa vezi, nu prea le nimeream. In loc de 8 spuneam 3, in loc de 3 spuneam 8 si tot asa. Bunicul meu initial credea ca nu cunosc cifrele, dar s-a dovedit, de fapt, ca eu nu vedeam bine.

Zis si facut: m-au dus la un control si uite asa m-am trezit eu "micuta ochelarista" a familiei. Imi amintesc ca ma intrebam: oare ce o sa zica toti copiii, oare o sa rada de mine ca am ochelari, oare cum va fi iarna sau cand ploua si se aburesc sau se stropesc lentilele, oare nu o sa mai pot alerga si n-o sa ma mai pot juca? 
Copil fiind, imi puneam tot felul de intrebari. Imi amintesc perfect ca am luat ramele acasa, pana erau gata lentilele si le-am purtat de proba, ca sa ma obisnuiesc.
Si mi-au placut din prima zi. 

Faceam mereu haz de necaz si pariuri cu colegii la scoala ca imi arunc ochelarii de la etaj fara sa se sparga. Evident ca s-au facut tandari, doar ca sa ne distram pe acest subiect. Asa le-am aratat eu ca sunt un copil ca ei, ca pot sa fiu distractiva si cu si fara ochelari si uite asa toata copilaria si adolescenta mea nu m-am simtit ALTFEL decat ceilalti nicio secunda.

Imi dau seama acum ca sunt din ce in ce mai putine fete si femei in reviste, media sau online cu care sa ma pot identifica si cu care, daca m-as fi intors in adolescenta, de exemplu, sa pot rezona. Tocmai din acest motiv cred foarte tare in initiativa DOVE #ShowUs despre care va povestesc mai multe in randurile urmatoare.

Atitudinea si felul in care abordam orice schimbare si aspect din viata noastra ne fac sa fim umani, sa ramanem cu picioarele pe pamant, sa ne iubim asa cum suntem, sa invatam sa ne acceptam defectele si sa le transforma in "acel ceva". 

Timpul a trecut, iar lucrurile se schimba cu o viteza pe care noi nici nu apucam sa o mai percepem. 
De multe ori imi dau seama ca sunt intr-o continua alergatura si uit sa ma bucur de lucrurile cu adevarat importante. Dau scroll pe telefon si am impresia ca multi oameni sunt altii de la o zi la alta si asta pentru ca uitam sa fim reali, uitam sa ne bucuram de ochii nostri care ne ajuta sa vedem cele mai frumoase apusuri si ne concentram sa editam ultimele poze facute; uitam sa ne bucuram de picioarele noastre care ne poarta in cele mai frumoase locuri si ne axam pe ce fac altii, unde au fost sau ce si-au mai cumparat. 

Inca de cand eram in liceu am inteles ca vergeturile fac parte din mine si ma fac sa fiu eu, asa cum sunt. Ca acneea este doar o etapa si ca asa functioneaza tenul meu, ca orice se poate rezolva si ca frumusetea reala nu consta in asta. 

Frumusetea reala inseamna sa te bucuri de oamenii de langa tine, sa te bucuri de familia ta si de faptul ca poti sa ii faci sa zambeasca, sa te bucuri de reusita prietenilor tai si sa le spui colegelor tale, femeilor din biroul tau sau doamnei de la aprozar, ca sunt frumoase!  






Cea mai frumoasa amintire dintr-o vacanta este cea pe care o ai cu tine toata viata, nu-i asa? Una dintre vacantele de anul trecut mi-a lasat doua amintiri pe care le voi avea cu mine mereu - o cicatrice pe abdomen si o cicatrice pe piciorul stang.
Initial nu credeam ca lucrurile sunt atat de serioase, dar am inteles, cu trecerea timpului, ca nu se vor mai vindeca. Am invatat sa traiesc cu ele, fac parte din mine si nu ma impiedica deloc sa ma bucur de viata, de vacante, sa port crop top-uri si sa zambesc. 

Si daca tot vorbim despre amintiri pe care le am cu mine mereu, si cicatricea de pe frunte este una dintre ele. Imi amintesc ca am venit acasa cu capul spart si toata plansa. Mami si bunicii s-au speriat initial, apoi bunicii mi-au spus:" Lasa tu fata ca acu' o sa fii mai faina, n-a fi nimeni ca tine". Pentru ca da, tocmai aceste mici particularitati sau defecte ne fac sa fim speciali si ne fac sa ne iubim mai mult. 

In imaginea de mai jos sunt doua dintre femeile din viata mea pe care le ador si care sunt frumoase asa cum sunt. 
-->
Alexandra, prietena mea si fosta mea colega de liceu este mamica unui baietel. Femeie, mama, sotie, prietena. Si mami, cea mai frumoasa mama, cea mai buna prietena, cea mai pozitiva persoana si femeia pe care nu am auzit-o niciodata spunand: nu se poate, nu pot! 




* no filter, no edit, no nothing! 

Stiati ca peste 70% dintre femei, la nivel global, nu se simt reprezentate in mass-media si publicitate? 

Ti s-a intamplat si tie sa vezi o persoana in fotografii si sa te intalnesti cu ea in realitate si sa nu o recunosti? Ti s-a intamplat sa vezi o persoana despre care aveai impresia ca este mult mai inalta si cu talia mai ingusta, din poze si in realitate sa fii surprinsa?  Ti s-a intamplat sa nu vezi in online, in media sau in reclame femei ca tine?

Una dintre initiativele globale care mie imi place foarte tare, este initiativa DOVE #ShowUs realizata alaturi de Getty Images si Girlgaze, dar si alaturi de femei din intreaga lume care isi doresc sa schimbe stereotipurile de frumusete globale care afecteaza sanatatea, relatiile si oportunitatile tinerilor. Asta pentru ca, inevitabil, fetele tinere si femeile se compara cu ce vad in online, desi de multe ori realitatea este distorsionata mult. 

-->
Este adevarat ca fiecare dintre noi isi doreste sa arate bine in fotografii, insa frumusetea reala nu consta in cat de mult ti-ai subtiat talia. Ci in felul in care zambesti, in emotiile pe care le transmite acea fotografie, in felul in care te-ai simtit tu cand ai facut acea fotografie, in amintirile pe care ai reusit sa le cuprinzi intr-o imagine care va ramane peste ani si in amintirea pe care ai pus-o in albumul din sufletul tau. 




Sunt persoana cu numarul 1047 care crede in frumusetea reala, care isi iubeste porii dilatati, cicatricile si vergeturile, care vorbeste despre ele si care sustine Initiativa DOVE #ShowUs in Romania si la nivel global. 

Ce inseamna #ShowUs? 

"  #ShowUs este prima banca foto globala care prezinta o viziune mai cuprinzatoare asupra frumusetii, la care sa poata avea acces toate retelele de mass-media si publicitate. Cu peste 5.000 de imagini ilustrand femei din 39 de tari, fiecare poza reprezinta frumusetea reala, autodefinita: caci toate femeile decid cum isi doresc sa fie vazute si isi realizeaza propria descriere a pozei. Pentru a ilustra frumusetea autentica, toate imaginile sunt fara distorsiuni digitale. "

Daca si tu vrei sa vezi mai multe femei ca tine, ca mine, ca noi, in media si in online, sustine initiativa #ShowUs in Romania. 

Cum poti face acest lucru?

- intra pe doveclub.ro/showus/

- apasa butonul 'Sustine initiativa Dove in Romania'  iar in acest fel te alaturi femeilor din Romania si din intreaga lume care isi doresc sa transmita un mesaj puternic si real celor din mass-media si advertising: "Si eu vreau sa vad mai multe femei ca mine in media" 

Nu sunteti restrictionate la un singur vot.
Puteti vota in fiecare zi, o singura data pe zi. Yeeeey!

Voturile inregistrate in campania #ShowUs vor ajunge catre reprezentantii media, ai industriilor creative si catre creatorii de continut din Romania pentru a-i convinge sa arate mai multe femei ca noi in reviste, in panouri publicitare, in continutul creat online si in orice proiect care portretizeaza femeile.
-->
Zambeste, esti frumoasa!




-->


SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comentarii:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.