Cabana perfecta pentru vacanta cu familia - 3 zile la Rasnov

Leave a Comment



















Romania este Frumoasa! 

Si pe buna dreptate ca avem o tara superba pe care DOAR NOI o putem face sa fie si mai frumoasa. Sa calatoresc prin Romania este magic pentru mine. Ador sa descopar locuri noi, sa ajung in Cetatile despre care bunicul meu imi povesteste de fiecare data cand ne punem la poveste despre tara noastra, sa mananc preparate traditionale si sa arat oamenilor ca si noi putem avea o tara frumoasa. 

Primul sfarsit de saptamana din luna septembrie l-am petrecut la munte, cu familia, mai exact la Rasnov. M-am bucurat atat de tare cand am aflat ca vom merge la cabana la munte incat tot ce-mi doream e sa umplu bagajul cu pulovere pufoase si comode, sa beau ceaiul pe iarba privind spre munti si sa ma trezesc acolo, cu latratul cainilor.

Am cautat o cabana incapatoare si am gasit Cabana Vanatorului tocmai in Rasnov. Noi am facut rezervarea pe booking.com iar cabana o gasiti daca faceti click - AICI

Am facut aproximativ 4 ore si jumatate, spre 5 ore pentru ca a plouat si am pornit destul de tarziu. Sunt cam 195 de km din Cluj. 
Primul lucru de care trebuie sa tineti cont daca vreti sa ajungeti la Cabana Vanatorului este faptul ca de la un moment dat accesul spre cabana se face pe un drum asa-zis forestier, pietruit insa daca aveti masina foarte joasa e posibil sa mai ajungeti pe jos in unele locuri. Acesta cred ca este un mic dezavantaj, insa daca mergeti incet si cu grija e ok. :) 

Cabana este exact la marginea padurii, intr-o zona foarteeee linistita, pazita doar de 3 catei care pana a doua zi s-au facut vreo 10 pentru ca le-am tot dat mancare si ei s-au tot inmultit. 
Are un living mare jos cu un semineu perfect pentru serile de iarna, o chicineta pentru ca apropo, trebuie sa va gatiti voi sau daca nu sa luati masa la restaurantele din imprejurimi deoarece cabana nu ofera si mese. Tot la primul nivel mai este o baie si o camera cu doua paturi supraetajate. 

Scarile de acces pentru etaj sunt pe interior si sunt din lemn si apropo, luati-va dopuri de urechi daca sunteti foarte sensibili la galagie pentru ca se aude orice miscare in cabana, inclusiv ce vorbeste lumea jos in living, se aude sus in camere :) 

La etaj cabana are o baie cu cabina de dus, un hol mic din care se face accesul in cele 3 dormitoare: 2 dormitoare cu pat matrimonial si 1 dormitor care are un pat matrimonial si 1 pat supraetajat perfect pentru copii. Toate dormitoarele au un view superb asupra muntilor pentru ca nu mai este construit nimic in jur. 

Am gasit cabana curata, aerisita, nu am intampinat niciun fel de probleme de ordin organizatoric sau in ceea ce priveste confortul. Paturile sunt foarte confortabile si pernele sunt superrrr bune. Am dormit tun :)

In ceea ce priveste activitatile pe care le poti face daca ajungi la cabana, ai de unde alege:

- te poti relaxa plimbandu-te prin apropierea cabanei pentru ca zona este superba
- puteti face foc de tabara insa nu uitati sa cumparati lemne iar daca vreti sa faceti gratar, trebuie sa cumparati si carbuni
- puteti vizita Cetatea Rasnov care este foarte frumoasa
- langa Cetate, mai ales daca sunteti cu copii, va puteti distra la DINO PARC Rasnov. Eu sincer am ramas suprinsa de cat de frumos, curat si mare este parcul. 
Pretul biletelor este:
Preț Adult – 28 RON
Preț Copii - 3 ani – 22 RON
Preț Copii - 3 ani - Gratuit

- la Dino Parc se ajunge foarte usor daca urcati cu liftul la Cetatea Rasnov, puteti cobora cu un trenulet pana la Dino Parc sau chiar pe jos, intr-o plimbare de cateva minute. De asemenea, puteti ajunge cu masina la Dino Parc, o lasati acolo in parcare si urcati cu trenuletul la Cetate. Biletul la trenulet costa 5 lei.
- puteti vizita Castelul Bran, toamna mi se pare cel mai frumos anotimp sa vizitez castelul pentru ca ofera o priveliste de poveste.
Biletul de intrare la Castelul Bran costa:
- 40 lei Adulti
- 30 lei persoane 65+
- 25 lei studenti 
- 10 lei elevi pana la 18 ani 

- puteti savura bunatati traditionale la restaurantele din zona
- Pestera Valea Cetatii este la 7 km de Cabana Vanatorului

Gazdele cabenei au fost amabile si am fost foarte incantati de alegerea pe care am facut-o. Cu siguranta ne vom reintoarce si cu alta ocazie. 
Daca va place muntele, va recomand cu drag sa ajungeti si la Rasnov, este foarte frumoasa toata zona. 

Hugs,
S

















SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comentarii:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.