Lentilele de contact- da sau ba?

18 comments
  Imi amintesc si acum rubrica meteo cand bunicii mei ma puneau sa fac pe stirista si sa citesc numerele care indicau gradele ce se anuntau pentru acea zi... se intampla undeva pe la varsta de 6 ani... urma sa merg la scoala. Si surpriza.... 6-le era 8, 3-ul era 8 si normal...numai nu ne le nimeream :))) Asa ca, la control cu mine. Asa am descoperit ca trebuie sa port ochelari... si inca nu aveam o oarecare dioptrie de - 0.50, ci aveam - 2.. deloc de neglijat.

   Stiti ce era mai surprinzator? Nimeni din familie nu purta si nu a purtat vreodata ochelari :)
   Dar imi amintesc cu drag ca eram oarecum incantata, imi alesesem ramele care imi placeau mie nu care ii placeau mamei...cum se intampla de multe ori :)

   Ce inseamna - (minus) ? Miopia este un defect al vederii care se manifesta prin imposibilitatea de a distinge obiectele aflate la o distanta mai mare, asa deci... cu cat obiectele sunt la o distanta mai mare cu atat le vad mai putin.


   Din pacate nu sunt una dintre norocoase, dioptriile mele au crescut asa ca mi-am schimbat ochelarii destul de des. Unde mai pun ca mereu ma imbranceam cu fratele meu si evident ca i-am rupt de nenumarate ori :))

  Nu am fost niciodata complexata din cauza ochelarilor si nici replicile gen " aragaz cu patru ochi", "ochelarista" si altele de acest fel nu au prins :)))
   Am decis sa imi fac lentile de contact nu pentru ca nu-mi placea cum sta cu ochelari, ba dimpotriva, imi place mult cum sta cu ochelari, ci pentru ca imi doream sa pot purta ochelari de soare vara, sa nu mi se mai abureasca ochelarii iarna cand intru intr-o incapere , pentru ca lentilele sunt mai ok si atunci cand faci sport sau stai la plaja.

  Eu port lentilele AIR OPTIX for Astigmatism ( Ciba Vision). Lentilele trebuie alese in functie de forma globului ocular pentru ca acestea sa se plieze perfect astfel incat randamentul sa fie maxim.
  Lentilele mele sunt pentru 30 de purtari insa puteti alege fie cele de unica folosinta, fie cele cu care puteti dormi, cele pentru o singura zi, sunt mai multe tipuri.


   Eu nu am aceleasi dioptrii la ambii ochi. Astfel fiecare cutiuta contine 3 lentile ambalate individual cu dioptria corespunzatoare fiecarui ochi. Asta inseamna ca un set va ajunge pentru 90 de purtari.



  Eu de obicei le port mai mult de 30 de purtari pentru ca daca aveti grija de ele si le curatati temeinic durata lor de viata se prelungeste. Oricum, cand " expira" se simte un oarecare disconfort asemeni senzatiei pe care o avem atunci cand ne intra praf/ o geana in ochi.


   Lentilele trebuie curatate/spalate foarte bine cu o solutie salina, atat inainte cat si dupa utilizare. Dupa ce le purtati se depoziteaza intr-o cutiuta peste care puneti solutie salina. Eu folosesc solutia de la Bauch & Lomb, imi place pentru ca hidrateaza cu curata foarte bine. O gasiti la diferite gramaje chiar si in varianta travel, nu va faceti griji :)




Cum se aplica si cum se indeparteaza? Este foarte simplu sa le aplicam, dupa putin exercitiu va fi floare la ureche. Este foarte important sa va spalati foarte bine pe maini inainte de a le aplica cat si inainte de a le indeparta.


Va atasez un video dragut care va arata cum se aplica si cum se indeparteaza lentilele :)



Sper ca va fost de folos acest video si o sa va puteti bucura si voi, purtatoarele de ochelari, de ochelarii de soare :) Eu va recomand sa alegeti lentilele de contact.. eu le port din ce in ce mai des!

P.S. Particip oficial la Gala Digital Divas care va avea loc Vineri- 21 iunie 2013 in incinta Biavati Events.
Asa ca... abia astept sa ne vedem si sa ne cunoastem:) Ne vedem la Bucuresti! Pupici




SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

18 comments:

  1. E foarte bine ca nu te jeneaza lentilele. Tot am auzit diferite persoane, plangandu-se de acest aspect.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. acestea cu 30 de purtari costa in jur de 300 de lei. Depinde de unde le cumperi :)

      Delete
  3. I wanted to try lenses for a long time now. I think I will! xoxo

    stylemeetsbeauty.blogspot.ro

    ReplyDelete
  4. fiica-mea a revenit la ochelari , este mai comod !

    ReplyDelete
  5. Vai cat ma bucur ca ai scris un astfel de articol.Port si eu ochelari cu dioptrii -3,5 si -4 de foarte mult timp(cred ca 8 ani) si caut de ani de zile o oftalmologie care sa imi dea unda verde pentru purtarea lentilelor.Peste tot unde am fost mi-au spus ca nu pot purta lentile pentru ca nu am dioptriile egale.Si eu sunt foarte multumita ca port ochelari mi se pare ac e un accesoriu foarte fain si ma bucur ca ochelarii imi pun trasaturile foarte bine in evidenta dar vara este un chin am incercat chiar si ochelarii de soare cu dioptrii dar ramenele sunt foarte greu de gasit.
    Asa ca eu te felicit pentru articol si cu aceasta ocazie am primit si confirmarea ca as putea purta lentile de contact si voi cauta si alte oftalmologii in Galati si le voi purta si eu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca iti este de folos. Sa stii ca si eu am auzit " nu se poate" dar se poate :) eu am -6 si cilindru si se poate:) Si nu am dioptrii egale :) Iti doresc multa bafta si astept sa-mi spui daca ai reusit sa le comanzi:) pupici

      Delete
    2. Da si eu am cilindru,mic ce e drept un 0,5 si acum chiar sunt deerminata sa imi pun lentile.Cred ca e mai bine de un an de cand am renuntat la ideea de a-mi pune lentile dar datorita articolului tau chiar mi-am schimbat ideea.Te felicit, ai reusit sa ajuti o "ochelarista".Pupici.

      Delete
    3. Buna! Iulia, nu conteaza daca ai dioptrii diferite la ochi deoarece lentilele vin separat. Intr-adevar, in loc sa cumperi o singura cutie de lentile, vei cumpara 2 cutii, una pentru fiecare ochi. Iti recomandam sa efectuezi un consult la o optica ce comercilizeaza lentile de contactin volume mai mari sau, daca esti din Bucuresti, iti putem recomanda un consult la un medic de la Spitalul Universitar.

      Delete
  6. Buna Sandra
    Si eu as vrea sa pot purta lentile de contact (tot miopie) ...imi este groaza de senzatia nasoala cand aplici si indepartezi lentilele (imi scot ochii :-)))....deocamdata am rezolvat problema ochelarilor de soare cu comanda speciala de ochelari cu dioptrii (ramele Bulgari cu schimbarea lentilelor) ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa stii ca este foarte usor sa le aplici si sa le indepartezi.. e vorva doar de obisnuinta :) apoi totul merge foarte repede :)
      Este o varianta si ochelari de soare cu dioptrii, dar cand ii dai jos... ceata totala :))

      Delete
  7. SI eu folosesc lentile, de la Zeiss. Mie imi plac mai ales vara, ca am nevoie si de ochelari de soare. cei cu dioptrii , vorba ta, nu mai vezi nimic cand ii dai jos, si ar fi nevoie de 2 perechi in geanta.

    ReplyDelete
  8. Ma bucur foarte mult ca ai scris acest articol, eu port +2 si am astigmatism la ochiul drept,vreau si eu sa incerc lentilele sunt tare curioasa cum e cu ele . Pot sa le comand direct sau trebuie sa intreb oftalmologul mai intai?

    ReplyDelete
  9. eu am devenit dependenta de lentilele de contact. de cca 4 ani am johnson&johnson acuvue oasys si port o pereche doua saptamani, cu 3 perechi in cutia de 95-100 de lei. destul de ieftin.

    n-am fost la fel de fericita ca tine in copilarie :( am purtat multe odiosenii alese de parinti...

    ce ma enerveaza la ochelari este ca micsoreaza ochii, ascund machiajul, se aburesc, etc.

    ReplyDelete
  10. Ce tare! Vii la Bucuresti! :)

    ReplyDelete
  11. Eu prefer ochelarii pentru mai multa comoditate,plus ca am lentile heliomate care sunt superbe.Cat despre lentilele de contact sunt incomode pentru ca nu trebuie sa ai unghii lungi si trebuie sa pastrezi o igiena stricta,plus ca nu poti sa inoti cu lentilele de contact si daca ti se aseaza praf pe ele nu mai vezi.Am purtat un 1 an lentile de care porti tu dar am revenit tot la ochelari.Pupici

    ReplyDelete
  12. Eu am purtat lentile ca ale tale 1 an si am revenit la ochelari si mi-am luat cu lentile heliomate de la Essilor, sunt minunate.Mi se pare incomod sa am unghiile scurte si sa pastrez o igiena riguroasa a mainilor plus ca o data am scapat o lentila in chiuveta si s-a dus pe teava.Pupici

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.