Totul despre vacanta in MALDIVE

4 comments








Cand prietenii nostri ne-au spus ca si-au luat vacanta in noiembrie, tocmai in Maldive, am zis ca ar fi frumos dar e prea de #HoneyMoon destinatia si mie imi place mai mult sa merg in vacante sa vizitez, sa descopar culturi noi, sa vad orase, sa descopar culturi si oameni altfel. 
Una peste alta, am decis sa mergem pentru ca fiind in noiembrie, am zis ca va fi perfect sa stam la plaja cand la noi este iarna. Au trecut atat de repede lunile si s-a facut noiembrie. 

Tot ce trebuie sa stiti despre Maldive este ca: pozele nu redau nici pe jumatate frumusetea locului. De vis! 

Am petrecut 10 zile pe insula si nu mi-am dat seama cat de repede a trecut timpul. 

5 motive pentru care trebuie sa mergi macar o data in viata in Maldive:

- Este cea mai frumoasa plaja pe care am vazut-o eu vreodata. Apa este foarte calda si foarte turcoaz, nu sunt valuri si este mica, numai buna sa stai la plaja in apa. Exact ca-n filme si nu exagerez. 

- E musai sa faci scufundari daca esti pasionat si snorkeling chiar daca nu stii sa inoti pentru ca apa este foarte sarata si efectiv plutesti. Natura este un adevarat spectacol iar oceanul iti ofera o experienta unica. 

- Am vazut cele mai frumoase apusuri dintre toate pe care le-am vazut pana acum. Efectiv cerul se trasforma in nori pufosi colorati in nuante de roz, mov, portacaliu si albastru. 

- Daca locuiesti intr-o tara unde in luna noiembrie este iarna, senzatia sa stai la plaja si sa te bucuri de 34 de grade in fiecare zi este unica. Sa te trezesti cu picioarele direct pe nisip, sa iti petreci ziua in costum de baie si sa nu-ti mai vina sa iesi din apa, nu se compara cu nimic. Apropo, eu nu intru niciodata in apa cand merg in vacanta, decat daca este foarte cald, pentru ca nu-mi place. Aici, nu as mai fi iesit. Inclusiv cand se intuneca eram in apa :)

- Daca vreti sa petreceti o vacanta romantica sau Luna de Miere intr-o destinatie calda, cu siguranta Maldive este locul perfect pentru asta. 


Va zic sincer ca in fiecare zi ma minunam de cat de frumos este si nu-mi venea sa cred ca Planeta asta este atat de spectaculoasa. Chiar suntem norocosi ca avem ocazia sa traim aici si sa vedem astfel de locuri. 

In ceea ce priveste locatia si restul detaliilor, va pot spune ca:

- noi am luat vacanta prin agentie si am rezervat-o prin luna august pentru luna noiembrie.

- am zburat Cluj-Istanbul-Male cu Turkish Airlines si apoi cu o aeronava mai mica din Male pana in Villa Airport( zbor de aprox. 30 de minute) iar de acolo pana pe insula cu o barca de viteza(aprox.10 minute).  Cluj-Istanbul aproximativ 1h 30 minute iar Istanbul - Male aprox. 8h. 

- am ales Sun Island Resort & Spa si am optat pentru Superior Beach Bungalow, sunt casute exact pe plaja, camerele sunt foarte spatioase si baia la fel iar partea faina este ca fiecare casuta are si dus afara, a fost senzatie :)  Ne gandeam la un moment dat sa facem upgrade pentru Water Bungalow dar singura diferenta era ca ieseai din camera si coborai pe o scara direct in apa, in rest nu erau diferente spectaculoase in ceea ce priveste confortul. 

- staff-ul este foarte amabil si toti stiu engleza. In fiecare zi camerele sunt curatate si prosoapele schimbate, atat cele pentru plaja cat si cele pentru baie. Minibarul este aprovizionat in fiecare zi dimineata si seara iar room service-ul este "ce trebuie":) 

-  moneda in care se plateste este USD insa nu aveti nevoie de bani cash la voi pe insula pentru ca spuneti numarul camerei si totul se plateste la final. Nu trebuie sa va plimbati cu portofelul nicaieri :) 

- noi am inchiriat biciclete( 5usd pe zi sau gasiti oferte de 3+1 sau 5+2 zile) pentru ca ne-am dorit sa exploram toata insula. Apropo, toata insula este de fapt tot resortul si are aproximativ 1.6 km lungime. Este foarte multa vegetatie si asta mi-a placut la nebunie. 

- resortul iti ofera foarte multe optiuni de petrecere a timpului: Water sports - 80usd- 15 mins cu ski jet, 33usd - 2h paddle boarding si altele. Poti juca tenis, baschet,fotbal, ping-pong, snooker, poti alege excursii cu barca cu ghid, chiar nu ai cum sa te plictisesti :) Ah era sa uit, in fiecare seara la ora 18.30 exista doua zone unde cei din staff hranesc rechinii si pisicile de mare, care fac un adevarat spectacol si merita sa mergeti sa le admirati. 

- in ceea ce priveste preturile, pe langa pretul produselor ei mai aplica si taxe: 1 bere- 5usd + taxe deci cam 6usd. 1 sandwich pe plaja 12-16usd, 1 cocktail non-alcoolic- 10usd, 1 coconut pe plaja- 6usd, 1 pizza- intre 22usd si 34usd. 

- am ales experienta la SPA care a fost cu peripetii. SPA-ul este foarte frumos si experienta chiar este una relaxanta( masajul a costat 175usd pentru doua persoane si a durat cam 1h 30 min). In interiorul pavilionului este o piscina decorativa acoperita in intregime cu plante decorative iar eu am calcat pe langa pietrele pe care trebuia sa calc si am cazut in apa. M-am lovit destul de rau, inca sunt vanata la piciorul stang de la jumatatea tibiei in jos si am cateva rani pe picior, burta si mana stanga. A fost horror. Zona nu era marcata si nici nu m-a anuntat nimeni ca acolo este de fapt apa. Una peste alta, zic mereu ca putea fi si mai rau dar bine ca nu a fost. Asadar, mare grija daca mergeti la SPA pe unde calcati. 

- in fiecare seara exista diferite spectacole cu tematica iar de asemenea, restaurantele servesc cina cu difrite teme: BBQ, Seafood, Italian dinner, etc. 

- noi am ales optiunea cu demipensiune dar puteti opta si pentru all inclusive. Daca alegeti all inclusive bauturile sunt incluse, altfel aveti doar mic dejun si cina iar toate bauturile se platesc extra. Doar apa nu se plateste. 

- preturile si ofertele variaza in functie de perioada pe care o alegeti, in functie de tipul camerei, de regimul de cazare si de alti factori. 

- sezonul la ei este in perioada octombrie-aprilie din cate am inteles si desi pe weather arata ca va ploua in mai multe zile vreau sa va spun ca a plouat intr-o singura seara si intr-o zi maximum 5 minute, pe ceas. A fost o bucurie sa ne prinda o ploaie scurta si calda, fix pe plaja, pentru ca era foaaaarte cald. Temperatura este constanta si ziua si noaptea iar umiditatea este crescuta. 

- atentie! Soarele este foaaaarte puternic si va recomand sa folositi factor de protectie 50+ atat pe fata cat si pe corp. Eu o singura zi am uitat sa ma dau cu 50+ cateva ore cat am facut niste poze si efectiv m-am ars iar acum evident ca imi merge pielea de pe umeri (mor de ciuda) :)) 

- fetelor, nu va stresati sa luati cu voi prea multe produse de machiaj pentru ca nu o sa le folositi, trust me! De asemenea, parul va arata perfect - beach waves all day long! 

- daca vreti sa faceti snorkeling sa va luati cu voi papuci speciali si echipamentul vostru. Gasiti de inchiriat si acolo dar eu zic ca e mai safe sa il folositi doar voi pe al vostru :)

- sa luati cu voi go pro,  aparat foto subacvatic sau drona, orice aveti, pentru ca aveti ce fotografia si filma. 

-plaja este foaaaarte curata si nisipul foarte fin. In fiecare zi staff-ul matura efectiv frunzele care cad pe nisip. 

- va recomand sa va luati in bagaj haine confortabile, fluide, din materiale cat mai naturale si comode. Eu as spune ca no high heels, cel putin eu nu imi iau niciodata incaltaminte cu toc in vacantele la mare dar depinde de fiecare cum se simte :)  In schimb puteti sa va luati rochii fluide, palarii, esarfe si accesorii pentru ca... pssssst! E locul perfect pentru cele mai faine poze. 


A fost una dintre cele mai frumoase si de departe cel mai frumos loc pe care l-am vazut. Si daca va intrebati daca e si-n realitate ca-n poze, pot sa va confirm ca este de cel putin 10 ori mai frumos.

Daca mai aveti orice intrebari sau curiozitati, lasati-mi in comentarii si am sa va reaspund. 

Nu uitati ca ne vedem si pe Instagram: @sandrabendre

Follow #SandrabTRAVEL pentru a vedea toate destinatiile de vacanta pe care le-am vazut. 


P.S. Acest articol nu este unul sponsorizat. 



































SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

4 comments:

  1. Ⅴerу nice post. I sіmplү stumbled upon your blog and wished
    to say that Ι have reɑllү enjoyed surfіng around your weblog posts.

    In any caѕe I will be suiƅscribing in your feed and I'm hopіng you wriite again very ѕoon!

    ReplyDelete
  2. O destinatie de vis!Cred ca este o incantare sa stai in apa, dar si sa atingi nisipul incredibil de fin sau sa stai la umbra palmierilor. Astept cu nerabdare luna de miere sa imi indeplinesc visul.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.