Zile de iarna pe Valea Prahovei - Sinaia/Busteni

3 comments






 Ne regasim in plina iarna, la inceput de an 2016 pe care vi-l doresc mai fabulos si productiv decat cel care tocmai s-a incheiat. Eram convinsa ca iarna ne va surprinde atunci cand ne asteptam mai putin si iata, Clujul e imbracat in alb si gata sa fie admirat in fiece cotlon al sau.

M-am bucurat de Sarbatori si de zapada tocmai in ininima muntilor, la Sinaia. Am avut parte de zile pe cat de geroase, ce temperaturi de pana la -20 de grade, pe atat de frumoase, completate desigur de peisaje de basm. 

 E drept ca mi-a inghetat nasul la Cota 2000 dar o ciocolata calda, cu spuma si scortisoara, soarele de deasupra norilor si ninsoarea care parea granule de sclipici, au transformat totul in cel mai frumos tablou de iarna.  Am inghetat si m-am dezghetat de cateva ori, m-am bucurat de timp si de iarna in toata splendoarea ei. 



 Ador sa mananc si probabil stiti deja asa, asa ca sigur va intrebati care sunt restaurantele unde am luat masa in Sinaia. Am ales cateva restaurante pe care le cunosteam deja. 

Decorul si detaliile florale ale mobilierului pictat dar si ceaiul de iasomie de la Restaurantul Snow ma fac mereu sa ma reintorc, de fiecare data cand ajung in Sinaia. Irish House sau Trattoria Bavaria din Busteni sunt si ele printre preferate. La Bavaria am mancat cel mai bun bulz traditional iar la Irish House cel mai bun vin fiert :) 




 In seara de Revelion am purtat o salopeta Chic Diva din catifea pe care o gasiti acum la REDUCERE- AICI


 Am purtat:

Esarfa// AICI 
Palton// AICI
Sacou/Bluza/Pantaloni/  Zara
Cizme// John Richmond
Poseta// Expo BAG Iulius Mall Cluj




 Chiar daca am fost sloi, la propriu, si eu si Ioana, ne-am luat amandoua de manuta si ne-am petrecut o buna bucata de vreme la Castelul Peles, care este de altfel unul dintre locurile mele preferate din Romania. 

" Castelul Peleș din Sinaia, reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorința regelui Carol I al României (1866 - 1914), după planurile arhitecților Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman, și a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena.

 Celor 300 de muncitori care au lucrat aici le-au trebuit doi ani pentru terminarea amenajărilor; în tot acest timp, domnitorul a supravegheat personal, în detaliu, lucrările. În 1875 se pune piatra de temelie a castelului, sub care sunt îngropate câteva zeci de monede de aur de 20 de lei, primele monede românești cu chipul lui Carol I. "



Ghetele le gasiti la REDUCERE - AICI





Si daca tot vorbim despre locuri preferate, daca ajungeti pe Valea Prahovei, mai cu seama in Busteni, nu trebuie sa ratati Castelul Cantacuzino.

Începând cu data de 11 decembrie 2015 până pe data de 6 Martie 2016, iubitorii de artă românească vor avea pentru prima dată ocazia de a se întâlni față în față cu tușele geniului lui Picasso, în cadrul ambianței speciale a Castelului Cantacuzino din Bușteni, unde mai mult de 120 de litografii realizate de artist sub influența întâlnirii cu Fernand Mourlot, ilustrații pe texte semnate de artistul româno-francez Tristan Tzara și regizorul Jean Cocteau, vor fi expuse în curând în cadrul expoziției ”Que Viva Picasso", curatoriată de colecționarul privat Thomas Emmerling.







Un popas in inima Cetatii Medievale Sighisoara a venit la fix sa ne indulceasca drumul spre Cluj, cu cei mai buni papanasi la Restaurantul Vlad Dracul, asta pe cand ajungeti la Sighisoara.

P.S. Ne vedem pe Snapchat si pe Instagram cu intamplari in timp real - @sandrabendre 


Sa aveti un 2016 FA-BU-LOS!




SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

3 comments:

  1. Oricat de frig este acolo, sus, la munte, peisajele sunt minunate! Deosebite si de admirat!!!! <3

    ReplyDelete
  2. Foaete faine pozele, la multi ani!
    Sa ai un 2016 minunat!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.