O cafea cu aroma de vacanta - Ispirazione Italiana

1 comment








Să dansez în mijlocul unei piazzette în Italia, îmbrăcată într-o rochie roșie și pe tocuri, să fie o dimineață de primăvară târzie iar mirosul cafelei să mă îmbie la prima terasă care-mi iese în cale, e scena perfectă care descrie starea mea de spirit atunci când mă gândesc la vacanță. 

 

Imi este dor de străduțele înghesuite din Napoli, de o plimbare cu gondola in Veneția sau un brunch cu vedere la Colosseum-ul din Roma. Nu știu cum sunteți voi dar eu ador să mă trezesc devreme atunci când sunt în vacanță, să prind răsăritul savurând o cafea, indiferent dacă mă găsește pe plajă, la o terasă sau chiar în bucătăria mea de acasă. 

 

Zilele acestea trebuie să vă recunosc că m-am trezit cu gândul la vacanță și la una dintre destinațiile dragi mie: Italia. Dar cum călătoriile vor mai avea de așteptat, îmi potolesc dorul savurând sortimentele de cafea din gama ISPIRAZIONE ITALIANA de la NESPRESSO, care mă poartă în orașele din Italia pe care le îndrăgesc cel mai mult.

 

Prin gama ISPIRAZIONE ITALIANA, Nespresso aduce un omagiu stilurilor italiene de prăjire a cafelei, ce în Italia sunt considerate o adevărată formă de artă. Fiecare mare oraș din Italia își exprimă în mod diferit această formă de artă, printr-o tehnică de prajire aparte, adaptată în funcție de amestecul de cafea.

De la prăjirea intensă din Sudul Italiei, până la cea din Nord, fiecare tehnică de prajire evidentiază cultura și mostenirea istorică și culturală a fiecărui oraș.

 




Ispirazione Napoli și Ispirazione Venezia sunt cele două noi sortimente din această gamă și trebuie să vă recunosc că îmi place mult textura cremoasă și notele amare delicioase pe care Ispirazione Napoli le dezvoltă în ceașcă, dar în același timp mă încântă și notele ușor fructate și florale, aroma distinctă de cereale și notele elegante de caramel dulce a capsulelor Ispirazione Venezia. Ambele capsule m-au inspirat să integrez în ritualul meu mixul cromatic de roșu și auriu și să creez două ținute care mă duc cu gandul către la dolce vita.

 

Gama mai conține și alte 5 sortimente de cafea, care vă vor purta printr-o călătorie senzorială de-a lungul Italiei.

 

ISPIRAZIONE RISTRETTO ITALIANO este un amestec de cafea Arabica și Robusta la care s-a folosit o prăjire medie spre intensă. Dintr-o singură înghițitură, această cafea își dezvăluie toată intensitatea și complexitatea aromei, cu note fructate elegante și o aciditate ușoară, armonizate pe deplin, cuprinzând întreaga esență a Italiei.

 

ISPIRAZIONE GENOVA LIVANTO a fost inspirat din spiritul iscusit în ale comerțului al acestui renumit oraș din Italia, care a văzut printre cele mai deosebite cafele Arabica trecând prin portul său. Marinarii genovezi au navigat de-a lungul mapamondului, iar cafelele din America de Sud au fost printre cele mai mari comori pe care le-au adus din călătoriile lor.

Amestec de cafea Arabica, prăjit intens pe o perioadă scurtă de timp, ISPIRAZIONE FIRENZE ARPEGGIO pune în evidență tradiția prăjirii artizanale folosită de specialiștii locali. Sortimentul combină armonios profilele aromatice mai lejere din Nord cu notele intense din Sud. Rezultatul este un amestec deosebit, cu echilibru între gustul amar și dulceag, o textură cremoasă și note de cacao.

 

ISPIRAZIONE ROMA a fost inspirată de complexitatea cafelei din Roma și de mostenirea culturală pe care acest oraș o poartă cu eleganță. Specialiștii romani și-au dezvoltat cu înțelepciune tehnicile de prăjire a cafelei, căutând să obțină o cafea cu un profil aromatic aparte, cu note lemnoase si de cereale.

 

ISPIRAZIONE PALERMO KAZAAR este inspirat de caracterul multicultural al orașului, care se reflectă în tradiția sa legată de prăjirea cafelei. Sicilia s-a aflat pe traseul vechi al comerțului de cafea, iar această intersectare a influențelor africane și arabe a conturat stilul de prăjire intens specific zonei. Prăjirea îndelungată și intensă, specifică sudului Italiei, pune în valoare notele puternice și condimentate ale acestui sortiment.


 

Mai multe despre sortimentele Nespresso și Colecția Ispirazione Italiana puteți afla cu un click - AICI 























SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.