Cea mai tare experienta gastronomica in Romania - Casa Timis - conacul din podgorie

Leave a Comment

 





" Cu rădăcini la început de secol al XX-lea, Casa Timiş, este construită de un discipol al arhitectului Ion Mincu. Construcția impresionantă este un reprezentativ exemplu al curentului neoromânesc. 

Casa Timiş este un spaţiu dedicat exclusiv bunăstării oaspeţilor.

Fiecare experienţă este o sărbătoare a simţurilor, unde sunetele și mirosurile ajută la restabilirea armoniei corpului și a spiritului. Oferim oaspeților o experiență bazată pe atenţia la detalii și expertiză într-un moment suspendat în timp."

Cu siguranta aveti si voi o lista cu destinatii de calatorie si locuri pe care va doriti sa le vizitati ori experiente cu care va doriti sa va imbogatiti jurnalul calatoriilor.  

Pe lista mea cu destinatii spectaculoase din Romania se afla de buna vreme si Casa Timis. La cateva ore bune de condus dinspre Cluj-Napoca spre Chitorani, judetul Prahova, pe dealuri brazdate cu hectare de vie si un peisaj care te duce cu gandul la Toscana sau Bordeaux, se afla Domeniul Timis.  Am ajuns intr-o dupa-amiaza de vineri iar gazdele ne-au intampinat cu zambetul pe buze si ospitalitatea Casei care avea sa ne cucereasca. 

"Casa Timiș este cu şi despre familie, o consonanţă bine gândită între spiritul şi valorile familiei Timiş şi tradițiile din trecutul bogat al românilor."

Cazare la Casa Timis
Conacul situat in nucleul podgoriei, cu priveliste de vis atat spre apus cat si spre rasarit, se bucura de 7 camere duble sau twin si 3 apartamente spatioase cu un design specific si atentie la detalii.  Povestea olfactiva a conacului m-a cucerit in timp ce ma indreptam spre camera pentru ca peste tot mirosea subtil a dulce si vacanta - a must din vin, o adevarata incantare. 



Experienta gastronomica la alt nivel 
Iubesc Romania si imi place sa calatoresc si sa descopar locuri noi in tara mea, insa dintre toate locurile in care am fost in Romania, Casa Timis este de departe o experienta gastronomica desavarsita, o poveste care duce ospitalitatea de familie la un alt nivel, fiind imbinarea perfecta dintre maiestria lui Chef Nico Lontras si Johnny Susala dar si a tuturor celor care transmit povestea mai departe si bineinteles, calitatea premium a preparatelor si serviciilor. 
Va puteti delecta papilele gustative cu preparate alese acompaniate de vinurile Casa Timis, intr-unul dintre RESTAURANTE:
  • Restaurantul Casa Timis care se afla chiar in conac si care ofera o experienta culinara autentic romaneasca reinventata
  • Terasa - o priveliste incantatoare spre conac si spre vii, cu miresme superbe de apus
  • Veranda dintre vii - loc de poveste unde poti sarbatori clipe unice, poate gazdui atat evenimente private deosebite, alaturi de cei apropiati- aniversari, nunti, botezuri, majorate, worksopuri, team-buildinguri, lansari de produs, cocktail-uri sau orice alt eveniment pe care doriti sa il faceti memorabil.  
  • Terasa dintre vii - locul perfect pentru Live Grill Experience, un pranz delicios savurat in mijlocul naturii, intr-un peisaj de poveste spus de infinitul dealurilor brazdate de vie. 
  • 1925 Bar Englezesc - locul meu de suflet la Casa Timis este cu siguranta barul Englezesc. Un spatiu eclectic, elixir pur al Frumusetii, Rafinamentului si Bunului Gust, nascut din pasiunea Doamnei Casei Timis pentru locuri, traditii si obiceiuri ce i-au inspirat de-a lungul vietii ochii, mintea, dar mai ales sufletul.
Numele dăruit acestui loc, “1925” este un omagiu adus anului naşterii conacului, căruia familia Timiş îi va adauga mulți ani de istorie in ospitalitatea românească de familie.

Preparatele regasite in meniu, un fusion intre bucataria romaneasca si cea internationala, ne-au incantat papilele gustative si va pot spune ca am savurat de toate: de la cea mai buna terina de rata, pana la fructe de mare, lup de mare, un mic dejun absolut delicios dar si cea mai buna carne de vita. Despre deserturi nu mai incape indoiala pentru ca nu a fost aproape nicio masa fara desert, drept urmare nu as putea face un top al preferatelor pentru ca fiecare preparat a fost top. 

Degustari de vinuri alese la podgorie 

"Casa Timiș este situată în apropierea Drumului Vinului din Prahova, un vechi traseu al vinului folosit de negustorii români. Pe lângă priveliști care îți taie răsuflarea, mănăstiri medievale și conace boierești te îndeamnă la popas și relaxare. Drumul este străjuit de povârnișurile dealurilor pe care se întind la soare hectare de viță de vie.Totodată, zona întruneşte aceleaşi condiţii geografice şi climaterice ca regiunile Bordeaux şi Toscana.  "

Barul Englezesc 1925 ne-a oferit cea mai cozy atmosfera cata vreme am stat la conac, am avut parte de un Tea o'clock experience dar si de o degustare de vin unde Alin ne-a dus intr-o calatorie plina de arome si povesti. 

Puteti alege si voi astfel de experiente daca ajungeti pe domeniul Timis si asta pe langa evenimentele cu tematica pe care ei le organizeaza, cu preparate inspirate din diferite culturi gastronomice.










Activitati si relaxare departe de agitatia orasului

 
Casa Timis este cu siguranta locul ideal daca vrei o escapada de weekend cu activitati si pranz in aer liber, muzica live si preparate delicioase. 

Te poti bucura de un picnic sau plimbare cu bicicleta in podgorie, degustare de vinuri, un complex de joaca pentru copii, terasa in vie pentru o experienta senzoriala relaxanta si multa voie buna. 

Casa Timis a fost pentru mine una dintre experientele TOP din Romania,  relaxare si liniste cat cuprinde, gazdele care au facut ca sederea noastra sa fie impecabila si bineinteles o experienta gastronomica la alt nivel. 
Abia astept sa ma reintorc! 

--------

Despre Casa Timis, povestea conacului dar si intregului domeniu Timis, le puteti afla pe site-ul lor casatimis.ro

Ii gasiti si pe Instagram - @casatimis


Cum ajungi la Casa Timis? 

Domeniul Timiș se află în satul Chițorani din comuna Bucov județul Prahova, pe strada Florica Romalo 4. De la şoseaua principală, o splendidă podgorie te va conduce către Casa Timis, un mic indiciu, de altfel, al unicităƫii, liniştii si frumuseţii locului de care urmează să te bucuri.

Ne vedem si pe Instagram cu mai multe fotografii de TRAVEL 

#SandrabTRAVEL 

Instagram @sandrabendre

























SHARE:
Previous PostOlder Post Home

0 comentarii:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sandra Bendre - All rights reserved.